ροή ειδήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ !! Δύο νέα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας - "Ψάρευαν" και εκβίαζαν ανήλικους μέσω facebook!

Ακόμα δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
. Ακόμα δύο περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω facebook, εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις σε βάρος δύο ανήλικων, μιας 17χρονης και ενός 15χρονου. Πίσω από τις υποθέσεις κρύβονται, ένας 25χρονος στη Μεσσηνία και ένας 28χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Την απειλούσε ότι θα "ανεβάσει" το άσεμνο video
Στην πρώτη περίπτωση η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 44χρονης σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο είχε στην κατοχή του βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο από την 17χρονη κόρη της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το υλικό αυτό το είχε τραβήξει κατόπιν πίεσης που είχε ασκήσει το άτομο αυτό στην 17χρονη, σε επικοινωνία που είχαν μέσω βιντεοκάμερας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την απειλούσε ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου, καθώς και ο τόπος κατοικίας του στη Μεσσηνία, ο οποίος όπως προέκυψε ήταν το άτομο που είχε έρθει σε επικοινωνία με την ανήλικη.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι αλλά και σε κατάστημα που διατηρεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ με κάρτα SIM
- ένα κινητό τηλέφωνο και
- μια κάρτα μνήμης κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Έσβησε το προφίλ αλλά τον έπιασαν
Στη δεύτερη περίπτωση, 46χρονη, μητέρα ενός αγοριού 15 ετών, κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο μέσω προφίλ που διατηρούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επικοινωνήσει με τον γιο της και τον είχε καταφέρει να του στείλει φωτογραφία του με άσεμνο περιεχόμενο.

Ύστερα από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ακολούθησε διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκαναν έρευνες στο σπίτι και στο γραφείο του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι αν και το επίμαχο προφίλ του 28χρονου είχε απενεργοποιηθεί, υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον ανήλικο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ
- ένα Νetbook και
- μια κάρτα μνήμης.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Y.E.Ε.B.Ε.) για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οδηγίες προς τους γονείς
• Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
• Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.
• Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
• Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
• Διδάξτε τους να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
• Μην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.
• Διδάξτε τα επίσης, να αρνούνται από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.
• Χρησιμοποιείστε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).
• Ελέγξτε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσουν με τους φίλους τους.

Τηλέφωνα της ΕΛ.ΑΣ. για καταγγελίες
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
• Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *