ροή ειδήσεων

Την σκότωσε το iphone 5;

Πανικό στους εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η είδηση, πως η νεαρή αεροσυνοδός... Μα Αιλούν έχασε την ζωή της, όταν σήκωσε το κινητό τηλέφωνό της για να απαντήσει σε κλήση, ενώ αυτό φόρτιζε με γνήσιο φορτιστή της εταιρίας Apple.
Ο αμερικανικός κολοσσός Apple ξεκίνησε έρευνα γύρω από τα αίτια θανάτου της 23χρονης, η οποία έπαθε ηλεκτροπληξία και κατέληξε την ώρα που απάντησε σε κλήση στο iPhone 5 της, όσο εκείνο βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης.



Η Μα Αιλούν, αεροσυνοδός της εταιρίας China Southern Airlines έχασε τη ζωή της στην κατοικία της στη βορειο-δυτική Κίνα όταν σήκωσε το κινητό τηλέφωνό της για να απαντήσει σε κλήση ενώ αυτό φόρτιζε με γνήσιο φορτιστή της εταιρίας Apple.

Παρότι η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, η οποία τον Αύγουστο επρόκειτο να παντρευτεί, τη μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο οι προσπάθειες των ιατρών απέβησαν άκαρπες.

Ο αδελφός της, Γιουελούν, δήλωσε στην κινεζική Apple Daily ότι η Μα Αιλούν πέθανε αφού τη διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα και επιβεβαίωσε πως όλα τα αξεσουάρ του κινητού της τηλεφώνου ήταν γνήσια, τα οποία εξετάζουν και οι κινεζικές αρχές.

Η αδελφή της σοκαρισμένη από τον θάνατο της 23χρονης έγραψε στο τόπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo: «Θέλω να πω σε όλους να μην κάνουν κλήσεις όσο το τηλέφωνό τους φορτίζει».

Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες ήταν τα ανάλογα μηνύματα Κινέζων στο Weibo που εφιστούσαν την προσοχή στη χρήση των τηλεφώνων όσο βρίσκονται σε διαδικασία φόρτισης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι οι χρήστες πρέπει να αγοράζουν μοναχά αυθεντικά προϊόντα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Apple δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το τραγικό συμβάν και εξέφρασε τη «βαθιά λύπη της εταιρείας για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά της για την οικογένεια της κοπέλας» χωρίς, ωστόσο, να σχολιάσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail τα κινητά τηλέφωνα έχουν χαμηλή τάση ανάμεσα στα 3-5 βολτ, η οποία θεωρείται ακίνδυνη για τον άνθρωπο.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν ο φορτιστής ή το κύκλωμα έχει πρόβλημα όπως ένα ελαττωματικό ή φθαρμένο καλώδιο, μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία.

Ο Τζόνι Σιν Κιν-ον, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δήλωσε στη South China Morning Post: «Υπάρχει κίνδυνος αν χρησιμοποιούμε ηλεκτρική συσκευή την ώρα που φορτίζει η μπαταρία του, είτε πρόκειται για ξυριστική μηχανή είτε για τηλέφωνο».



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/8/13 15:01

    maimoy kai to 5ari htan kai edo poylane oi planodioi kai den toys piani kanenas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/13 15:05

    APO TOTE POY KATARGISAN TI GEIOSH APO MERIKES SISKEBES EXOYME AYTA TA KROYSMATA KAI 8A GINOYN PERISOTERA AN DEN KANOYN SOSTOYS ELEXOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *