ροή ειδήσεων

New York Times: Η Βραζιλία είπε επιτέλους την αλήθεια για την ανέφικτη ελληνική διάσωση

«Η ελληνική διάσωση δεν λειτουργεί» είναι ο τίτλος του Editorial των New York Times, που αναλύει την πρόσφατη άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς τη χώρα μας, κρίνοντάς την ιδιαίτερης βαρύτητας....
Έχει γίνει φανερό σε αρκετούς αναλυτές εδώ και πολύ καιρό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει, καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο και μη βιώσιμο χρέος, αναφέρει το άρθρο.
Λίγοι όμως πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα, προσθέτει.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, η οποία «έσπασε τη σιωπή» εκδίδοντας μία «ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή» ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται η δήλωση του Πάουλο Νογκουέιρα Μπατίστα σχετικά με την Ελλάδα, στην οποία τονίζει πως «επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι».
Είναι σύνηθες στο ΔΣ του ΔΝΤ που αποτελείται από 24 πρέσβεις να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ τους αλλά και με τις αποφάσεις του Ταμείου, ωστόσο αυτές οι διαφωνίες σπάνια βγαίνουν προς τα έξω και αυτό είναι που κάνει τη δήλωση Μπατίστα τόσο σημαντική, αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τα λόγια του – αν και «δυσάρεστα» – ίσως προκαλέσουν το άνοιγμα μίας σημαντικής συζήτησης και πιθανόν να ωθήσουν και άλλους στο ΔΝΤ, ειδικά τους ηγέτες της ΕΕ και της ΕΚΤ που είναι οι βασικοί «παίκτες» στην ελληνική διάσωση, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους ή τουλάχιστον να φανούν περισσότερο ειλικρινείς σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής τους.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/8/13 10:47

    Πληρώνονται για να ‘’αλλάζουν θέμα ‘’ της επικαιρότητας και του οικονομικού ελέγχου που διεξάγεται για τον ανεπρόκοπο ηλιθιομεταφορέα. Κουράστηκε να ‘’κουβαλάει’’ την πολιτική ανικανότητα και το άχρηστο κουφάρι του, και κάλεσε βοήθεια τις ύαινες και τους γύπες της ..εκλεκτικής του παρέας. Υπόσχεται και..πληρώνει(μήπως και ίδρωσε για να τα αποκτήσει;) από την πολιτική προίκα του προσωπικού του χοιροστασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *