ροή ειδήσεων

The Observer: Η Ελλάδα είναι μια σκηνή εγκλήματος

Ότι η Ελλάδα είναι μια σκηνή εγκλήματος διατυμπανίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος και οικονομολόγος της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Observer» Gregory Palast...
Εξαπολύοντας ένα λίβελο εναντίον των ακολουθούντων πολιτικών επιλογών, ο G. Palast, διαμηνύει πως «η Ελλάδα πεθαίνει και η λιτότητα είναι ένα από τα πράγματα που την
σκοτώνουν».

Αποδομώντας το «success story» της ελληνικής οικονομίας, το χαρακτηρίζει «δίχως λογική», επισημαίνοντας πως «η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα και το ευρώ καταστρέφει την Ελλάδα.

Η λιτότητα εντός ύφεσης είναι μία επιλογή θανάτου» προσθέτει με γλαφυρό ύφος, ο Αμερικανός δημοσιογράφος. Ένα από τα πολλά αρνητικά της λιτότητας, συμπληρώνει, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

«Ο αντίκτυπος των ιδιωτικοποιήσεων στη Λατινική Αμερική μας μαθαίνει πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και το ρεύμα.

Εάν ιδιωτικοποιήσει αυτά τα αγαθά, τότε θα αναγκαστεί να τα αγοράσει από γερμανικές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες» παρατηρεί.

Μάλιστα, ως παράδειγμα παραθέτει τις Σκουριές Χαλκιδικής και την εμπλοκή της καναδικής εταιρείας «Eldorado Gold», η οποία επιδιώκει να «λιμάζει» ευάλωτες χώρες, όπως η Ελλάδα.

«Η τακτική τους είναι γνωστή. Αναμένουν μία χώρα να αποδυναμωθεί και ύστερα υφαρπάζουν τον ορυκτό της πλούτο. Το ίδιο έπραξαν και στην Τανζανία, υπό την αιγίδα μάλιστα, του ΔΝΤ» αποκαλύπτει ο Αμερικανός.

Καταλήγοντας, θεωρεί πως η μοναδική λύση που απομένει στην Ελλάδα, είναι να εγκαταλείψει το ευρώ. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι στο ευρώ.

Το να παραμείνει στην Ευρωζώνη είναι σαν να λέμε πως παραμένει σε μία κοινότητα. λεπτών. Το ευρώ είναι μία τερατώδης κατασκευή και αποτελεί το 4ο Ράιχ» υπερθεματίζει.
Πηγή: bankingnews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *