ροή ειδήσεων

To "μεγάλο πάρτι” στον ΕΟΠΥΥ – 785 κουτιά φαρμάκων χορηγήθηκαν σε ασφαλισμένο μέσα σε ένα μήνα

- Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λεηλασία του ΕΟΠΥΥ - Γιατρός στις Σέρρες έδωσε συνταγές 120.000 ευρώ σε ένα μήνα - Το 84% της συνταγογράφησης παθολόγου της Αττικής εκτελείται από ένα φαρμακείο - Α.Γεωργιάδης: Θα μπει κόσμος στη φυλακή...
Ένα “ξέφρενο πάρτι” είχαν στήσει γιατροί και φαρμακευτικές εταιρίες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εμφανίζει κάθε μήνα έλλειμμα 100 εκ. ευρώ αδυνατώντας να ανταπεξέλθει έναντι των ασφαλισμένων του.

Κραυγαλέες περιπτώσεις
Όπως αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής
- Γενικός γιατρός της Μακεδονίας συνταγογράφησε 4.388 συνταγές μέσα σε ένα μήνα, αριθμός ο οποίος αναλογεί σε 150 έως 200 συνταγές την ημέρα. Σε έναν ασφαλισμένο χορηγήθηκαν σε ένα μήνα 15 συνταγές, με 785 κουτιά φαρμάκων, συνολικής δαπάνης 8.500 ευρώ.
- Γιατρός χωρίς ειδικότητα στις Σέρρες συνταγογράφησε 2.700 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 120.000 ευρώ.
- Παθολόγος γιατρός του Αγρινίου συνταγογράφησε 2.800 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 115.000 ευρώ.
- Γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας της Θράκης συνταγογράφησε 3.200 συνταγές σε έναν μήνα.
- 'Αλλος γιατρός στο ίδιο κέντρο υγείας συνταγογράφησε άλλες 3.180 συνταγές εντός του ίδιου μήνα.
- Παθολόγος συνταγογράφησε 33 συνταγές εντός ενός μήνα με συνολική δαπάνη 110.000 ευρώ και μέση αξία συνταγής 3.400 ευρώ.
- Γιατρός συνταγογραφούσε κατά 93% σκευάσματα συγκεκριμένης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, το οποίο αντιστοιχούσε και σε ποσοστό 1% του συνολικού τζίρου της ειδικότητας του.
- Παθολόγος στην Αττική συνταγογραφεί περίπου 2.000 συνταγές τον μήνα με μέση αξία ανά συνταγή 40% πάνω από τον μέσο όρο και συνολικό μηνιαίο τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ.
- Το 84% της συνταγογράφησης γιατρού παθολόγου στον νομό της Αττικής εκτελείται από ένα φαρμακείο. Η αξία της συνταγογράφησης του συγκεκριμένου ιατρού αποτελεί το 95% του τζίρου του φαρμακείου.
- Γενικός γιατρός στο Αγρίνιο συνταγογραφεί κατά 70% σε συγκεκριμένο φαρμακείο το οποίο αποτελεί το 90% του τζίρου του εν λόγω φαρμακείου.
- Γιατρός των Σερρών συνταγογραφούσε και οι εκτελέσεις του ήταν κατά 85% σε φαρμακείο στο οποίο συμμετείχε συγγενικό πρόσωπο.

Στα αζήτητα τα γενόσημα
Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το σύστημα συνταγογράφησης στην Ελλάδα αφήνει ανοικτούς διαύλους υπόγειας συνεργασίας γιατρών – φαρμακευτικών εταιριών. Ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει στον ασθενή του συγκεκριμένο σκεύασμα, αναγράφοντας την εμπορική του ονομασία στη συνταγή.

Το παράδοξο είναι ότι ο νόμος 4093/2012 υποχρεώνει τους Έλληνες γιατρούς να συνταγογραφούν με τη δραστική ουσία, σε ποσοστό 85%. Οι περισσότεροι όμως αναγράφουν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη δραστική και στο βιβλιάριο του ασθενούς το εμπορικό όνομα!

Α. Γεωργιάδης: Θα μπει κόσμος στη φυλακή...
Θα μπει κόσμος στη φυλακή αναφέρει ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, δεσμεύεται για ευνοϊκή μεταχείριση και υπογραμμίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει πως όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον Έλληνα φορολογούμενο.
newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *