ροή ειδήσεων

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ 150.000 ΔΥΤΙΚΩΝ - Οι ΗΠΑ αναμένουν επέκταση του πολέμου και εκκενώνουν Λίβανο και ΝΑ Τουρκία

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε εκκένωση της πρεσβείας τους στο Λίβανο, αλλά και στα Άδανα της Τουρκίας και απομάκρυναν όλο το μη απαραίτητο προσωπικό και τις οικογένειές τους...
σε μία κίνηση που φανερώνει ότι η φωτιά του πολέμου που ετοιμάζονται να βάλουν θα συμπαρασύρει και τον Λίβανο, αλλά και την Τουρκία, τουλάχιστον στις περιοχές που βρίσκονται εντός της ακτίνας δράσης των συριακών βαλλιστικών βλημάτων.
«Στις 6 Σεπτεμβρίου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να μειώσει το μη απαραίτητο προσωπικό του και την παρουσία των μελών των οικογενειών εργαζομένων της πρεσβείας στη Βηρυτό εξαιτίας απειλών εναντίον των εδρών των αμερικανικών αποστολών και εναντίον του προσωπικού», αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.
Ανάλογη κίνηση πραγματοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ό,τι αφορά το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα της Τουρκίας.
«Το Γενικό Προξενείο στα Άδανα έλαβε εντολή να μειώσει το μη απαραίτητο προσωπικό του και την παρουσία μελών των οικογενειών εξαιτίας απειλών εναντίον εγκαταστάσεων και προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών.
Παράλληλα, εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια, πλην των εξαιρετικά απαραίτητων, τόσο στο Λίβανο όσο και στην ευρύτερη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχές που αναμένεται να κυλήσουν στην φωτιά του πολέμου τις επόμενες ημέρες...
Xαρακτηριστικό είναι ότι εκκενώνονται και τα νοσοκομεία της Βηρητού από Αμερικανούς πολίτες που νοσηλεύονται σε αυτά (φωτό).
Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώνονται από χθες στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, φορτώνουν με Αμερικανούς και εν συνεχεία απογειώνονται.
Ταυτοχρόνως ετοιμάζεται επιχείρηση εκκένωσης 150.000 υπηκόων δυτικών χωρών από τον Λίβανο, υπό την κάλυψη των δυτικών αεροσκαφών.
Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ, η οποία μετέχει στην διακυβέρνηση του Λιβάνου, παίρνει θέσεις μάχης και μοιράζει οπλισμό στα μέλη της. Ισραηλινές πηγές αναφέρουν διασπορά των αντιαρματικών όπλων στο νότιο Λίβανο, καθώς θεωρούν ότι είναι βέβαιη ισραηλινή εισβολή-αντιπερισπασμός στην Χεζμπολάχ.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *