ροή ειδήσεων

Άντρας καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκισης επειδή μάζεψε βρόχινο νερό

Ο Χάρινγκτον, του Ιγκλε Ποιντ, Ορεγκον, παλεύει για τα δικαιώματα του να κάνει ότι...
θέλει με το νερό από το 2002.
Τώρα, μετά μια δεκαετία αργότερα από την πρώτη φορά που υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στους ισχυρισμούς ότι οι τεχνητές λίμνες μέσα στο κτήμα του των 170 εκταρίων παραβαίνουν τους τοπικούς νόμους, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση και με πρόστιμο 1500 δολαρίων.

Οι αρχές λένε ότι ο Χάρινγκτον παραβίασε τον νόμο συλλέγοντας φυσικό νερό από την βροχή και από το λιώσιμο χιονιού που έπεσε πάνω στην ιδιοκτησία του.

Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Νερού του Μεντφορντ ισχυρίζονται ότι το νερό στην ιδιοκτησία του Χάρινγκτον, είτε προήλθε από τον ουρανό είτε όχι, θεωρείται ένας παραπόταμος του κοντινού Κρουφουτ Κριικ και έτσι υποβάλλεται σε νόμο του 1925 όπου δίνει στην Επιτροπή Νερού του Μεντφορντ πλήρη ιδιοκτησία και δικαιώματα.

Ως εκ τούτου οι εισαγγελείς ήταν σε θέση να υποστηρίξουν στο δικαστήριο - με επιτυχία - ότι οι τρεις τεχνητές λίμνες στο κτήμα του Χάρινγκτον για αλιεία και βαρκάδα παραβίαζαν τον νόμο. Για το γέμισμα τριών παράνομων δεξαμενών στο κτήμα του με απορρέων νερό, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε με εννέα κατηγορίες πλημμελήματα στο δικαστήριο του Σιρκουιτ.

Ο ίδιος λέει ότι θα προσπαθήσει να ασκήσει έφεση, αλλά προς το παρόν έχει να υπηρετήσει καταδίκη 30 ημερών φυλάκισης. Έχει επίσης καταδικαστεί σε επιπλέον τρία χρόνια με αναστολή.



Τριάντα ημέρες στη φυλακή για την συλλογή των οβριών υδάτων;;;;

Ο Χάρινγκτον αναφέρει στην Μειλ Τριμπιουτ: « Ζούμε σε μια περιοχή ακραίων πυρκαγιών και η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τις βαλβίδες και να χαραμίσει πραγματικά όλο το νερό, στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!» (να του αδειάσουν όλο το νερό που έχει μαζέψει δηλαδή!!!) «Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου σε μια αγροτική περιοχή ένας γαιοκτήμονας δεν μπορεί να συγκεντρώσει το νερό της βροχής για να προστατέψει την περιουσία του τότε τα πράγματα είναι παρατραβηγμένα» , και προσθέτει στο Ασοσιετιντ Πρες: «Αυτό πρέπει να χρησιμεύσει σαν μια προειδοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες λιμνών».



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/9/13 20:55

    Ο κύριος ήταν παράνομος διότι η τεχνητή λίμνη που κατασκεύασε (αυθαίρετα) συνέλεγε τεράστιες ποσότητες βρόχινων υδάτων που διαφορετικά θα είχαν απορροφηθεί από το τοπικό οικοσύστημα. Mε άλλα λόγια,
    διατάραξε το τοπικό υδατıκό ıσοζύγıο (water budget) χωρίς καμία μελέτη ή έγκριση συγκριτικά με το μέγεθος της παρέμβασης. Εάν η Πολιτεία δεν αντιδρούσε, φαντάζεστε τι μπορεί να σημαίνει εάν δυνητικά 10 γείτονες του έκαναν το ίδιο? Χρήστες του βρόχινου νερού και δικαίωμα σε αυτό δεν έχουν μόνο όσα όντα έχουν τίτλους γης... έχουν και οι υπόλοιποι οργανισμοί που συμβιώνουν στο τοπίο, πάνω και κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ή και σε απόσταση από την περιοχή, εφόσον η υδρολογική λεκάνη του χώρου συντηρεί και άλλα οικοσυστήματα σε απόσταση μέσω των υπόγειων διαδρομών του νερού. Η προστασία των οργανισμών που δεν έχουν φωνή και πολιτική υπόσταση έγκειται στην Πολιτεία και στα νομοθετήματά της (ή/και σε ευαισθητοποιημένους πολίτες που μελετούν και προτάσσουν συνετά επιχειρήματα περί αναγκαιότητας της προστασίας). Περί αυτού πρόκειται και όχι συνωμοσία περί του δικαιώματος του ανθρώπου στο νερό.

    Παράδειγμα... εάν ο κάθε κάφρος έκανε το ίδιο στις περιοχές εκατέρωθεν της Ρόδου-Λίνδου, τότε οι πηγές του Ροδινιού δεν θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν φυσιολογικά, με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, οικολογικά ή/και κοινωνικο-οικονομικά. Δεν θα έπρεπε να παρέμβει η Πολιτεία για να προστατέψει τον πολυτιμότατο φυσικό πόρο του βρόχινου νερού? Άλλο να συλλέγεις βρόχινο νερό σε σφραγισμένους χώρους όπως είναι το δομημένο άστυ (για την αποτροπή πλημμυρών, μείωση της διάβρωσης των ακτών σε εκβολές χειμάρρων, μείωση των φθορών στα δίκτυα απορροής τα οποία έχουν εξωφρενικό κόστος συντήρησης/επισκευής, μείωση των ξαφνικών επεισοδίων ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς όλο το άστυ ξεπλένεται κυριολεκτικά, με τους ρύπους να καταλήγουν στα ιζήματα των ακτών), και άλλο να συλλέγεις λίμνες ολόκληρες μέσα σε αυτόνομα οικοσυστήματα.

    Ζήτω η επιστήμη, κάτω η καφρίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *