ροή ειδήσεων

4 πράγματα που νιώθουμε πριν από μία καρδιακή προσβολή

Πόσο καλά αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα υγείας μας;
Μπορούμε να «ακούσουμε» τα προειδοποιητικά σημάδια του σώματός μας;
Όπως και με πολλά άλλα προβλήματα υγείας, ο οργανισμός μας στέλνει σήματα.... ότι η κατάσταση υγείας μας χειροτερεύει.. Αν και η αντίληψη των μικροπροβλημάτων υγείας (σ.σ. pentapostagma.gr – ελαφρύ κρύωμα) δεν αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου, η ανάγνωση των συμπτωμάτων που αφορούν την καρδιακή υγεία είναι καίριας σημασίας.

Πράγματι, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Duke (Duke University Medical Center) προσδιόρισαν πρόσφατα ότι τα μη-αναγνωρισμένα εμφράγματα του μυοκαρδίου (ή με μη-επιστημονικούς όρους οι σιωπηρές καρδιακές προσβολές) είναι πολύ πιο συχνές από ότι πίστευαν πρωταρχικά οι γιατροί. Δυστυχώς, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, οι σιωπηρές αυτές καρδιακές προσβολές φέρουν σημαντικά υψηλό κίνδυνο θανάτου.

Έρευνες υποδεικνύουν ότι περίπου 200.000 άνθρωποι στην Αμερική παθαίνουν καρδιακά επεισόδια δίχως καν να το συνειδητοποιούν. Αυτές οι μη-αναγνωρισμένες καρδιακές προσβολές είναι υπεύθυνες περίπου για το ¼ όλων των θανάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καρδιάς, δημιουργώντας ένα σημαντικό ζήτημα για την δημόσια υγεία.

Ευτυχώς όμως, σύμφωνα με τον διάσημο καρδιολόγο Δρ. Chauncey Crandall, μπορούμε πολύ εύκολα να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας ώστε να ακούμε τα σήματα που μας στέλνει ο οργανισμός μας που μας προειδοποιούν για την κατάσταση της καρδιακής μας υγείας.


Ο Δρ Crandall, επικεφαλής του προγράμματος μεταμοσχεύσεων καρδιάς στην φημισμένη Καρδιαγγειακή Κλινική του Palm Beach της Φλόριντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλινικής πρακτικής της επεμβατικής και αγγειακής καρδιολογίας και των μεταμοσχεύσεων καρδιάς. Η εμπειρία δεκαετιών του προσέφερε την ευκαιρία να ανιχνεύει ελάχιστα γνωστά προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα όπως αυτά που αναφέρονται στο βίντεο του συνδέσμου ..



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *