ροή ειδήσεων

Καταργείται η ετήσια εξαήμερη άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο – Ισοδυναμεί με πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων

Ενα ακόμη μέτρο για την αναμόρφωση του δημοσίου τομέα, το οποίο θα ανοίξει την πόρτα για προσλήψεις, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης....Πρόκειται για την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο. Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης ανέφερε πως η δεξαμενή για το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και η «περιφέρεια» του δημοσίου, ενώ θα γίνει και δεύτερος γύρος αξιολόγησης στο χώρο της Υγείας.

Η άδεια για τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος. Αναλύοντας το συγκεκριμένο μέτρο σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργησή της αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Μιλώντας για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, από το οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει για την περαιτέρω μείωση του δημοσίου, της τάξεως των 12.500 υπαλλήλων, ως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δεξαμενές για την ανεύρεση προσωπικού. Θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος στην Υγεία και η αξιολόγηση της «περιφέρειας» του δημοσίου, δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.
Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/13 16:24

    Συνεχίζουν τα ψέματα. Αν ο άλλος δεν θέλει να δουλέψει, ότι και να του κάνεις θα λουφάρι. Είναι γνωστώ πως στο δημόσιο όπως και σε όλες τις δουλείες του ιδιωτικού τομέα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί υπάλληλοι. Ας τελειώσει το παραμύθι ότι για το χρέος φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι και οι μόνοι που πληρώνουν φόρους. Οι ιατροί , οι ταξιτζίδες και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν κάθε χρόνο 3000 εως 6000. Πέρνουν και επιστροφή φόρου. Τα έφαγαν οι έχοντες την εξουσία με τους μεγαλοεργολάβους. Μετά θα σώσουν την χώρα κόβοντας την σύνταξη και την άδεια υπολογιστή. Κου κου ρου κου ΡΕ λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/13 10:39

      Είναι όμως και εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη σαπίλα της κοινωνίας με τις μεγαλύτερες απάτες και λαμογιές, λούφες και ωχαδερφισμό. Από πείρα στο λέω....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/13 17:31

    πεστα!! Η αδεια υπολογιστη ειναι το προβλημα της χωρας...ειναι για γελια..ας κατσει αυτος να βγαζει τα ματια του τοσες ωρες στην οθονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/13 18:01

    Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι όποιος δουλεύει μπροστά σε Η/Υ για παραπάνω απο 4 ώρες πρέπει να κάνει κάθε ώρα 15 λεπτά διάλειμμα. Αντ' αυτού καθιερώθηκε 1 μέρα άδεια κάθε 2 μήνες. Ο Κυριάκος όπως φαίνεται θα λύση το πρόβλημα της χώρας απολύοντας και κόβοντας άδειες. Αλλά τί περιμένετε απο Υπουργό που σε μια χώρα με 27% ανεργία την πρώτη μέρα που ανέλαβε, ο στόχος του ήταν οι 15000 απολύσεις. Και έχει και μούτρα να βγαίνει στην τηλεόραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/13 00:01

      Η οδηγια, ας υποθεσουμε, οτι βασιζεται σε επιστημονικα, ιατρικα ευρηματα. Ο τροπος εφαρμογης με 6 μερες αδεια τον χρονο, εχει το ιδιο ευεργετικο αποτελεσμα;
      Το διαλειμμα αφορα την διακοπη εργασιας στον υπολογιστη, η πρεπει καποιος να μην κανει τιποτα στο χρονικο διαστημα των 15 λεπτων;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/9/13 00:11

      Στο αρθρο 7 της οδηγιας μιλαει για διαλειμματα κατα την διαρκεια της εργασιακης μερας. Αρα αυτη η πατεντα με της 6 μερες αδεια, δεν εξυπηρετει την προστασια του εργαζομενου, αλλα εχει αλλα κινητρα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/9/13 00:14

      Άρθρο 7

      Διεξαγωγή της καθημερινής εργασίας

      Ο εργοδότης υποχρεούται να σχεδιάζει τη δραστηριότητα του εργαζομένου κατά τρόπον ώστε η καθημερινή εργασία σε οθόνη να διακόπτεται περιοδικά με διαλείμματα ή αλλαγές δραστηριότητας που θα περιορίζουν το φόρτο εργασίας στην οθόνη.

      ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ!!! Οχι λουφα!
      Καλα εκανε ο Κυριακος!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/9/13 10:41

      Μα καλά αυτοί κάνουν κάθε 15 λεπτά 4 ώρες διάλειμμα!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/9/13 10:51

      Περίεργο πάντως που αυτός ο κανονισμός υπάρχει μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους (προνομιούχοι) με τα τόσα εξοφρενικά επιδόματα (έγκαιρης προσέλευσης, επίδομα γαλοπούλας, αρνιού κτλ κτλ) μοναδικά στην προτοτυπία τους στον κόσμο ως προς την έμπνευσή τους και τον σχεδιασμό τους (είμαστε πρωταθλητές κόσμου σε αυτά) και επί πλέον απορείας άξιον πως ΟΛΟΙ και όταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ βρίσζουν τους δημόσιους Υπάλληλους για την αναποτελεσματικότητά τους και την ανικανότητά τους. Περίεργο!!!!!


      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/13 19:34

    Δρομο.Εξω.Αρκετα κοπροσκυλα μαζευτηκαν στο δημοσιο και μας πεινουν το αιμα τοσα χρονια μονο προνομια ειχατε.Εξω.Δρομο λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/9/13 23:28

      Το μεγαλυτερο κοπροσκυλο φοροφυγας προφανως εισαι εσυ; Ποτε εκοψες αποδειξη τελευταια φορα; Ξερω ποιος εισαι.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/9/13 01:06

    Ολα τα μέτρα που παίρνονται έχουν σκοπό την εξαθλίωση των εργαζομένων και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής. Παρά το γεγονός ότι όλες οι τάξεις εργοδοτών και εργαζομένων και συνταγιουχων έχουν χτυπηθει αλύπητα, η καλά οργανωμένη προπαγάνδα εξακολουθεί να έχει διχασμένους τους Ελληνες, οι οποίοι τσιμπάνε και χαίρονται με την αυξανόμενη εξαθλίωση του γείτονά τους. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την απώλεια 5000 θέσεων δεν θα καταλήξουν ούτε στην αγορά ούτε θα ελαφρυνθούν κάποιοι φορολογικά και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Επίσης δεν θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο. Απλά θα αυξηθεί το κέρδος των τοκογλυφων. Ξυπνήστε και ενωθείτε για να αντιμετωπίσεται ενωμένοι τα θηρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/13 10:43

      Σώπα ρε, δηλαδή πότε εξυπηρετήθηκες εσύ σωστά από το δημόσιο χωρίς να βρίσεις χριστοπαναγίες? Οταν αυτοί δεν ήθελαν επί σειρά ετών την ηλεκτρονική οργάνωση του κράτους γιατί θα τους κοβόταν η μάσα, το βόλεμα ημετέρων και η λαμογιά?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *