ροή ειδήσεων

Αισχροκέρδεια με την τιμή της βενζίνης... και στα Δωδεκάνησα

Σε εξωφρενικές τιμές που φτάνουν έως και τα 2 ευρώ πωλείται η βενζίνη σε πολλά πρατήρια της χώρας....
Πρατηριούχοι, διυλιστήρια και μεσάζοντες βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδούν με την τιμή της αμόλυβδης, εκμεταλλευόμενοι την κρίση στη Συρία.

Φυσικά, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς καυσίμων μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δεν θα έχει καμία επίπτωση στην αγορά της Ελλάδας, ωστόσο οι επιτήδειοι δεν έχασαν την ευκαιρία.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε νησιά η τιμή έπιασε ακόμα και τα 2 ευρώ, με Κεφαλονιά, Σάμο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να αποδεικνύονται πρωταθλητές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η βενζίνη έχει ακριβύνει σχεδόν 3 λεπτά το λίτρο τις τελευταίες 15 μέρες, ύψος που χαρακτηρίζεται ως υπερβολικό με βάση τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, η απλή έχει σκαρφαλώσει στα 1.73 ευρώ από τα 1.703 που ήταν στις 15 Αυγούστου. Αντίστοιχη όμως, είναι και η διαμόρφωση των τιμών διυλιστηρίων, η οποία από 1.28 ευρώ το λίτρο έφτασε στις 29 Αυγούστου στα 1.31 ευρώ ανά λίτρο.

Τα ρεκόρ πάντως της αισχροκέρδειας έκαναν "limit up" στη νησιωτική Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 1.98 ευρώ στη Σάμο, όπου η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 1.842 ευρώ, ενώ κατά πόδας ακολούθησε η Κεφαλονιά με 1.94 ευρώ και 1.82 μέση τιμή αλλά και τα Δωδεκάνησα με 1.935 κορυφαία τιμή και 1.82 μέση τιμή αντίστοιχα.

Ίδια κατάσταση και στις Κυκλάδες (1.95 ευρώ - 1.818 ευρώ μέση τιμή), τα Χανιά (1.93 ευρώ - 1.805 ευρώ μέση τιμή) και το Λασίθι (1.93 ευρώ - 1.848 ευρώ μέση τιμή).

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, πως όταν δημιουργούνται κρίσεις η τιμή μπορεί να αυξάνεται αυτόματα, ενώ στις περιόδους ύφεσης της διεθνούς τιμής δεν ακολουθείται η ανάλογη πτώση των τιμών λιανικής.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *