ροή ειδήσεων

Οι απατημένοι εκδικούνται στο ΣΔΟΕ...

Απατημένοι σύζυγοι και απολυμένα στελέχη επιχειρήσεων συνδράμουν...
το ΣΔΟΕ στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Το Σώμα δέχεται βροχή καταγγελιών αυτή την περίοδο είτε στο τετραψήφιο νούμερο 1517 είτε μέσω αλληλογραφίας με φακέλους-φωτιά.

Πρόκειται για ανώνυμες, αλλά και επώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης που δεν δικαιολογούνται από τα φανερά εισοδήματα.

Όπως αναφέρει στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι καταγγελίες φτάνουν και τις 150 την ημέρα και βέβαια χρειάζεται να αξιολογηθούν. Το τελευταίο διάστημα, προσθέτει, δεχόμαστε πολλές καταγγελίες από διαζευγμένες-απατημένες συζύγους, απολυμένα στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες οι οποίοι «καρφώνουν» ανταγωνιστές τους αλλά και λογιστές που παραμένουν απλήρωτοι.

Μάλιστα οι καταγγέλλοντες, επειδή λόγω της… ιδιότητάς τους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αποστέλλουν και σχετικά έγγραφα.

Έτσι το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ επικεντρώνεται στους φακέλους που έρχονται στην υπηρεσία, οι οποίοι περιέχουν καταγγελίες για παράνομη επιχειρηματική δράση, τα… δεύτερα φορολογικά βιβλία που τηρούνται σε φωτοτυπίες, νούμερα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναλυτικά στοιχειά για ακίνητα κυρίως μεγάλης αξίας.

Συνήθως οι καταγγελίες είναι ανώνυμες αλλά μέσα από τα στοιχεία οι ελεγκτές του Σώματος εντοπίζουν τα πρόσωπα που απέστειλαν τους φακέλους.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *