ροή ειδήσεων

«Διαπόμπευση» στο διαδίκτυο για όσους δεν υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ

Κάθε μήνα θα δημοσιεύονται οι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου όσων εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν το Φ.Π.Α. – Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν τη λίστα...

Λίστες με επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, σχεδιάζει να αναρτά στο διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών. Το «σχέδιο διαπόμπευσης» αποσκοπεί να θέσει «εκτός αγοράς» εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν έχουν κάνει ρύθμιση χρεών ή δεν υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ για δεύτερη ή τρίτη συνεχόμενη φορά. Στο στόχαστρο, μελλοντικά όμως, θέλει να βάλει επίσης και όσους χρωστούν πολλά και δεν πληρώνουν το δημόσιο.
Για να τους πιέσει να πληρώσουν, ετοιμάζει «εμπορικό αποκλεισμό» ώστε να συμμορφωθούν. Αν όμως οι επιτηδευματίες αυτοί βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία, θα «σβήσουν» από την αγορά είτε υποστούν το μέτρο, είτε πληρώσουν τους φόρους τους στην εφορία.
Μόνο τον μήνα Αύγουστο, εντοπίστηκαν 223.048 υπόχρεοι ΦΠΑ (21,94% επί συνόλου 1.065.191 υπόχρεων) που δεν υπέβαλαν –ως όφειλαν- δήλωση. Λόγω έλλειψης ρευστότητος, 1 στους 5 επιτηδευματίες δεν υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ, ούτε και αν ακόμα δεχτούν προσωπική όχληση από την εφορία.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες παρακρατούν κατά καιρούς τον φόρο και προτιμούν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, παρά να πληρώσουν έστω και μία δόση –από τις τρεις που προβλέπει ο νόμος- για το ΦΠΑ που οφείλουν.
Πηγή: protothema.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *