ροή ειδήσεων

ΣΟΚ: ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ» ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Επίδοξοι γονείς προσφέρουν ή ζητούν παιδιά από τρίτες χώρες, χωρίς κανέναν έλεγχο των αρμόδιων Αρχών...
«Έχω ένα 16χρονο κορίτσι που ήρθε από την Αϊτή... Πρέπει να βρούμε κάποιον διαθέσιμο να την πάρει... Κανένας μας δεν την θέλει πίσω.»

* «Γεννημένο τον Οκτώβριο του 2000 – αυτό το όμορφο αγόρι, ο Rick, ήρθε από την Ινδία το προηγούμενο έτος και είναι υπάκουο και πρόθυμο να σας ευχαριστήσει.»

* «Υιοθετήσαμε ένα οκτάχρονο κορίτσι από την Κίνα... Δυστυχώς δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα μετά από πέντε μέρες στο σπίτι.»

* «Ντρέπομαι πολύ που το λέω, αλλά πραγματικά το σιχαινόμαστε αυτό το παιδί!»

Πρόκειται για ορισμένες μόνο από τις αγγελίες «απελπισμένων γονέων» από τις ΗΠΑ, οι οποίοι αφού αποφάσισαν να υιοθετήσουν παιδιά από τρίτες χώρες, στην συνέχεια θέλησαν να τα απομακρύνουν, ψάχνοντας αναδόχους μέσω διαδικτύου.

Μετά από έρευνα, το Reuters αποκαλύπτει σήμερα την λειτουργία 8 τουλάχιστον ιστοσελίδων groups , όπου γονείς και τρίτα πρόσωπα από τις ΗΠΑ, αναρτούν διαφημίσεις για τη διάθεση αζήτητων παιδιών, με ελάχιστο ή ανύπαρκτο κρατικό έλεγχο, και πολύ συχνά εντελώς παράνομα.

Μετά από ανάλυση αναρτήσεων μιας πενταετίας σε ένα μόνο από τα γκρουπς , το Reuters κάνει λόγο για διάθεση, κατά μέσο όρο, ενός παιδιού την εβδομάδα μόνο μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, με τις ηλικίες των παιδιών να κυμαίνονται από τα 6 έως τα 14 έτη (το νεότερο ήταν μόλις 10 μηνών). Συνήθεις χώρες προέλευσης είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Αιθιοπία και η Ουκρανία.
Μπορεί οι νόμιμες υιοθεσίες στις ΗΠΑ να γίνονται μέσω δικαστηρίων και έπειτα από αυστηρό έλεγχο των μελλοντικών γονέων, η διαδικασία παραχώρησης της κηδεμονίας ενός παιδιού σε τρίτο πρόσωπο, όμως, είναι εκπληκτικά εύκολη, καθώς απαιτεί ένα απλό πληρεξούσιο έγγραφο του προηγούμενου κηδεμόνα, ενώ συχνά πραγματοποιείται κρυφά, χωρίς να ενημερώνονται οι αρμόδιες Αρχές.
Πηγή: hamomilaki



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *