ροή ειδήσεων

ΦΙΛΕΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ¨ΑΛΥΣΙΔΑ¨

Χοντρό παιχνίδι παίζεται τους τελευταίους μήνες στο χώρο της μίσθωσης των κυλικείων σε σχολεία της Πάτρας τα οποία έχουν μετατραπεί σε περιζήτητα φιλέτα....
Το χειρότερο όλων είναι πως συγκεκριμένα πρόσωπα εκμεταλλευόμενα θέσεις και καταστάσεις έχουν κατορθώσει να μετατρέψουν την ιστορία της μίσθωσης σε δική τους υπόθεση στήνοντας σκηνικό δημιουργίας άτυπης 'αλυσίδας.
Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις πίσω από την μίσθωση περισσοτέρων του ενός κυλικείων (το ίδιο άτομο έχει τρία και τέσσερα κυλικεία σχολείων) βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα τα οποία με την βοήθεια παρένθετων προσώπων έχουν καταφέρει να τα πάρουν στα χέρια τους.
Το κόλπο
Για να επιτύχουν τον στόχο τους βάζουν συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα που τους έχουν εμπιστοσύνη και συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, κτυπώντας μάλιστα σε υψηλές τιμές και στη συνέχεια αφού πετάξουν έξω τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους αποσύρονται αφήνοντας στο παιχνίδι που έχει δώσει την χαμηλότερη προσφορά.
Η φάμπρικα είναι γνωστή τόσο στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η δυσκολία για την αποκάλυψή της βρίσκεται στην «έλλειψη» αποδείξεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στο «Βασίλειο» της ενοικίασης σχολικών κυλικείων αυτή που αφορά στη μίσθωση τριών κυλικείων από το ίδιο άτομο καθώς το ένα είναι μισθωμένο από αυτόν, το δεύτερο από τη γυναίκα του και το τρίτο από άλλο συγγενικό του πρόσωπο.
Ασύλληπτα ποσά
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και σε επίπεδο τιμήματος καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κυλικείο σε σχολείο της Πάτρας νοικιάστηκε έναντι ποσού το οποίο αγγίζει τα 1380 ευρώ μηνιαίως ενώ μαζί με την εισφορά του ιδιοκτήτη στο ΤΕΒΕ θα εκτιναχθεί στα 1700 με 1800 ευρώ.
Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι πως αυτό το τίμημα αφορά ένα σχολείο που διαθέτει 230 μαθητές οι οποίοι με το ζόρι διαθέτουν λίγα λεπτά πλέον για ν' αγοράσουν έστω κι΄ ένα κουλούρι.
Αυτές οι διαπιστώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα κέρδη προέρχονται μέσα από συμφωνίες με προμηθευτές αλλά και τη διάθεση προϊόντων των οποίων η κατανάλωση από μαθητές απαγορεύεται.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/13 12:16

    ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΑΔΗΛΩΤΟΙ. ΤΟ ΣΔΟΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥΣ ΕΦΟΔΟΥΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΧΙΛΙΑΡΑ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ? ΣΔΟΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/13 12:17

    ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΑΔΗΛΩΤΟΙ. ΤΟ ΣΔΟΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥΣ ΕΦΟΔΟΥΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΧΙΛΙΑΡΑ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ? ΣΔΟΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/9/13 12:52

    ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΟ 12 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΤΥΧΑΙΟ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *