ροή ειδήσεων

Ξέρετε πότε πρέπει να πετάξετε στρώματα, βούρτσες, σφουγγάρια;

Οικιακά είδη, όπως βούρτσες και μαξιλάρια δε...
βγαίνουν από τη μόδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τα έχετε αιώνια. Η βρωμιά, τα μικρόβια...
και η καθημερινή τους χρήση είναι οι κύριοι λόγοι για ...άμεση αντικατάσταση.

Στρώμα
Το στρώμα σας μπορεί να έχει μια εγγύηση διάρκειας ζωής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει περισσότερο από μια δεκαετία, ειδικά αν πάσχετε από αλλεργίες.

Το στρώμα μπορεί να γίνει ιδανικό «σπίτι» για τα ακάρεα της σκόνης, ενώ μπορεί να χάσει τη μορφή και την ικανότητα να υποστηρίξει σωστά το σώμα σας, συνήθως μετά από επτά έως δέκα χρόνια χρήσης. Όταν έρθει ο καιρός της αντικατάστασης επιλέξτε ένα στρώμα από φυσικά υλικά, όπως οργανικό μαλλί ή βαμβάκι και λατέξ.

Μαξιλάρια

Η κατάλληλη φροντίδα μπορεί να κρατήσει ένα καλό μαξιλάρι για χρόνια. Έτσι, εφ’ όσον είστε επιμελείς στο πλύσιμο της μαξιλαροθήκης και στη χρήση του φερμουάρ (εάν υπάρχει) ενδεχομένως το μαξιλάρι να διαρκέσει τουλάχιστον λίγα χρόνια.

Μία καλή τακτική για …μακροζωία, είναι να τινάζετε τα μαξιλάρια σας κάθε πρωί, αλλά να θυμάστε ότι τα εσωτερικά υλικά όπως παπλώματα, βαμβάκι και αφρώδες υλικό καταστρέφονται και χάνουν την ικανότητά τους να υποστηρίξουν το κεφάλι και το λαιμό σας. Όταν δείτε ότι το μαξιλάρι σας είναι επίπεδο και δεν κρατά το χνούδι του, έχει έρθει η ώρα να το αποχωριστείτε.

Σφουγγάρια

Τα σφουγγάρια, ιδιαίτερα εκείνα με ποικίλη χρήση στην κουζίνα, είναι τα οικιακά αντικείμενα που συλλέγουν κάθε είδους βρωμιά στο σπίτι, από τη σαλμονέλα μέχρι το Ε. coli.

Αντικαταστήστε τα κάθε λίγους μήνες και φροντίστε να τα μουλιάζετε τακτικά σε λευκό ξίδι τουλάχιστον για πέντε λεπτά, ακόμα και αν διαφημίζονται ως αντιμικροβιακά. Το απολυμαντικό αυτό τέχνασμα, μπορεί να σκοτώσει μέχρι και το 99,6% των βακτηριδίων, σύμφωνα με το Good Housekeeping.

Βούρτσες μαλλιών

Όταν πρόκειται για τις βούρτσες μαλλιών, ξεχάστε τη θεωρία που λέει ότι ήρθε η ώρα να τις πετάξετε, όταν χαλάσει η λαβή τους. Το μυστικό βρίσκεται στις τρίχες της βούρτσας. Για να διαπιστώσετε εάν η βούρτσα σας …ζει τις τελευταίες της στιγμές, αρχικά χρησιμοποιήστε μια χτένα για να αφαιρέσετε τις τρίχες, που έχουν συγκεντρωθεί (στη βούρτσα).

Στη συνέχεια, αφήστε την σε ένα νεροχύτη γεμάτο με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες σαμπουάν. Ξεπλύνετε, στεγνώστε την με το σεσουάρ και επαναχρησιμοποιήστε την. Αλλά, αν παρατηρήσετε φθορά στις τρίχες της, ήρθε η ώρα να πάτε για …ψώνια, καθώς μία χαλασμένη βούρτσα μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας.

Κουρτίνα του ντους

Εάν χρησιμοποιείτε ακόμα κουρτίνα μπάνιου που είναι από πλαστικό ή βινύλιο πρέπει να την αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Τα υλικά αυτά σε συνδυασμό με το ζεστό νερό μπορούν να απελευθερώσουν χημικά ενδοκρινικής διαταραχής, που ενεργοποιούνται με την θερμότητα.

Μια ασφαλέστερη και πιο οικονομική επιλογή είναι μια κουρτίνα από ύφασμα, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και στο πλυντήριο των ρούχων για καλύτερο καθάρισμα, επεκτείνοντας με τον τρόπο αυτό τη διάρκεια ζωής της.

Οδοντόβουρτσα

Η οδοντόβουρτσα μπορεί να γίνει πόλος έλξης πολλών βακτηρίων. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να πλύνετε την οδοντόβουρτσά σας στο πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιώντας ένα κλασικό απορρυπαντικό. Και αν αυτό σας ακούγεται περίεργο, στο σημείο αυτό έρχεται η αμερικανική μελέτη από το Ινστιτούτο Οδοντιατρικής, που αποφάνθηκε ότι με τον τρόπο αυτό εξαλείφονται σχεδόν όλα τα μικρόβια, που προκαλούν αρρώστιες.

Μία άλλη εναλλακτική είναι να αφήσετε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα ποτήρι με στοματικό διάλυμα, το οποίο περιέχει χλωριούχο κετυλοπυριδίνιο για 20 λεπτά. Έτσι καταπολεμάτε τα βακτήρια και όσο για τα... υπόλοιπα καλό είναι να τοποθετείτε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα κλειστό ντουλαπάκι. Ό,τι και να κάνετε όμως να θυμάστε, ότι προκειμένου η οδοντόβουρτσά σας να κάνει σωστά τη δουλειά της, χρειάζεται αντικατάσταση:

1. Περίπου κάθε 3 με 4 μήνες

2. Όταν παρατηρήσετε ότι έχει αλλάξει το φυσικό σχήμα των ινών

3. Μετά από ένα κρύωμα, γρίπη ή στοματίτιδα

4. Αν χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *