ροή ειδήσεων

Εξιχνιάστηκε απάτη με πώληση οχημάτων μέσω διαδικτύου

Οπως έγινε γνωστό ήδη συνελήφθη χτες το βράδυ ένας 21χρονος σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμη συνεργών του, που αναζητούνται, σχηματίστηκε...δικογραφία για «σύσταση συμμορίας», «απάτη», «πλαστογραφία» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος». Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα οκτώ περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, ενώ η συνολική ζημία την οποία υπέστησαν τα θύματα υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε από τις αρχές το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας 32χρονος έβαλε αγγελία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προκειμένου να πουλήσει ένα αυτοκίνητο μάρκας πόρσε. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 4 Σεπτεμβρίου ο 32χρονος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον 21χρονο φερόμενο ως δράστη και δύο ακόμα συνεργούς του και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αγοράς του οχήματος, χωρίς να υποπτευθεί τότε ότι κάτι συμβαίνει. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε στη συνέχεια η επιταγή που του έδωσαν για την αγοραπωλησία του οχήματος ήταν πλαστή. Λίγο καιρό αργότερα ο 32χρονος εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης του οχήματος του, από άγνωστο άτομο, με το οποίο ήρθε αμέσως σε τηλεφωνική επαφή, προκειμένου να συναντηθούν. Τελικά, χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ο 21χρονος στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων, υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να συγκρότησαν εγκληματική ομάδα από τα τέλη Μαρτίου του 2013 με σκοπό να αγοράζουν πολυτελή οχήματα και φορτηγά που πωλούνταν μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο δίνοντας όμως στους ιδιοκτήτες πλαστές επιταγές. Στη συνέχεια πουλούσαν τα συγκεκριμένα οχήματα είτε ολόκληρα σε άλλα άτομα, είτε τμηματικά σε μάντρες ανταλλακτικών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό φέρονται να εξαπάτησαν άλλους επτά πολίτες, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά εννέα φορτηγά και δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ το ύψος της συνολικής ζημίας που υπέστησαν τα θύματα ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 151.250 ευρώ. Το αυτοκίνητο του 32χρονου βρέθηκε στην περιοχή της Τούμπας και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών, όπως επίσης και για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν και άλλα θύματα.
Πηγή: aggelioforos.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *