ροή ειδήσεων

Συλλήψεις για «φρουτάκια» στη Ρόδο

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εννέα Έλληνες, κατηγορούμενοι για... λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων τύπου «φρουτάκια».

Πρόκειται για έναν 51χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, δύο υπαλλήλους (έναν 36χρονο και μία 22χρονη) και έξι πελάτες, εκ των οποίων δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 23 έως 59 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 51χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύνδεση σε διαδικτυακό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας τη διενέργειά τους από τους έξι πελάτες που συμμετείχαν σε αυτά με καταβολή αντιτίμου στους δύο υπαλλήλους.

Ο 36χρονος, για να εξασφαλίσει τη διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους, είχε εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό άμεσης απενεργοποίησης των υπολογιστών, οι οποίοι ήταν συνδεμένοι και ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή (server) που διαχειριζόταν ένας από τους υπαλλήλους.

Από την αστυνομική έρευνα και τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

22 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής - κεντρική μονάδα διαχείρισης (server) με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
δύο συσκευές δικτύωσης-διακλάδωσης
το χρηματικό ποσό των 225.63 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα, το οποίο θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
ιδιόχειρες σημειώσεις με καταγεγραμμένους πελάτες, οφειλές και κέρδη.Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη
zougla.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *