ροή ειδήσεων

Διεθνής Αμνηστία: Οι ελληνικές αρχές πρέπει να δράσουν τώρα, πριν ξεφύγει από τον έλεγχο το κύμα βίας

Μήνυμα πως τέτοια περιστατικά βίας δεν θα γίνουν ανεκτά πρέπει να στείλουν άμεσα οι ελληνικές αρχές....
Αυτό επεσήμανε η Διεθνής Αμνηστία αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, προειδοποιώντας πως αν δεν υπάρξει γρήγορη αντίδραση, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο.

«Πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι απαράδεκτη οπουδήποτε, και η ιστορία έχει δείξει τις ζοφερές συνέπειες που έχει αν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθέσεις σαν αυτή δεν θα γίνουν ανεκτές, και ο δράστης ή οι δράστες της πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε η Τζεζέρκα Τιγκάνι, Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας, της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η ίδια επεσήμανε πως ο οργανισμός έχει επισημάνει κατ' επανάληψη ανησυχίες για την αύξηση της μισαλλοδοξίας και της βίας τα τελευταία χρόνια - που προκύπτει με δημόσιες πράξεις ξενοφοβίας και ρατσισμού, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με αδύναμο τρόπο από τις αρχές.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αναχαιτίσουν αυτή την επικίνδυνη παλίρροια προτού εξαπλωθεί σε περαιτέρω παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ατόμων και την ικανότητά τους να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να εκφράσουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις χωρίς το φόβο φυσικής βίας», πρόσθεσε το στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας, χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστική την άνοδο της ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και των πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων στην Ελλάδα. «Οι αρχές πρέπει να δράσουν τώρα, ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση τέτοιου είδους βίας προτού ξεφύγει από τον έλεγχο», κατέληξε με νόημα.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *