ροή ειδήσεων

Διεθνής βράβευση του Μίμη Πλέσσα στη Ρόδο


Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό (Ρώμη), στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων που στηρίζουν τον πολιτισμό, την κοινωνία και τους νέους, διοργανώνουν την εκδήλωση «Επιρροές στο χρόνο…
Δωδεκάνησα και Πολιτισμός»που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013 στο νησί της Ρόδου, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου και άλλων φορέων.

Η επιλογή της Ρόδου έγινε με σκοπό να φωτιστούν οι πολιτιστικές γωνιές της πατρίδας μας που ενίοτε συμπορεύθηκαν ιστορικά με άλλους λαούς και οι επιρροές έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Στα Δωδεκάνησα, λοιπόν, και δη στη Ρόδο που είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, ο Μίμης Πλέσσας, κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και σπουδαίος επιστήμονας που με την μουσική του γεφύρωσε τις λεωφόρους τέχνης και πολιτισμού παγκοσμίως.

Είναι η πρώτη φορά που η Προεδρία των Βραβείων αποφάσισε να βραβεύσει μια σημαίνουσα προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας – πέραν της ετήσιας τελετής στο Βατικανό – κι αυτό γιατί έκρινε ότι ο Μίμης Πλέσσας πρέπει να βραβευτεί στην Ελλάδα, στο φωτόλουστο νησί της Ρόδου, στο νησί των ιπποτών σε ένα παγκόσμιο σταυροδρόμι διαπολιτισμικής συνάντησης, όπως αρμόζει στην καλλιγενή και ασύνορη προσωπικότητά του.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.00 στο χώρο της Μεσαιωνικής Τάφρου μετά τη βράβευση, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα δώσει συναυλία με την συμμετοχή εξαιρετικών τραγουδιστών και μουσικών: Fide Koksal, Σπύρου Κλείσσα, Νάσου Σωπύλη και Δημήτρη Στασινού.

Κατά τη διάρκεια των πολιτιστικού διημέρου με τίτλο «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός» θα λάβουν χώρα επίσης οι εκδηλώσεις:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
11.00 Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο διεθνούς εμβέλειας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής & μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca συνομιλεί με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις ελληνικές εμβληματικές προσωπικότητες μέσα από την κινηματογραφική του τέχνη.

19.00 Κατάλυμα της Ισπανίας – Παλαιά Πόλη
Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη
“Λαθρέμποροι Ιστορίας – Επιστροφή των είκοσι Θησαυρών”

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013
Μεσαιωνική Τάφρος
19.00 Tα Πέντε νησιά της Δωδεκανήσου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους - Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Πάτμος, Κάρπαθος - συστήνουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία τους.

21.00 Συναυλία Μίμη Πλέσσα

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός και μέλος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Hakki Burak.

Σας γνωρίζουμε ότι τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca θα εκπροσωπήσει η Γενική Γραμματέας, Αρχαιολόγος–Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο σπουδαίος σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων κ. Γιάννης Σμαραγδής, η Συντονίστρια Ελλάδας, Καθηγήτρια Φωτεινή Βρύνα, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων– Αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής, η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων – Πολιτική Επιστήμων, Δώρα Αυγουλίδου και στελέχη και μέλη των Βραβείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από Γραφείο Τύπου Ελληνικής ΓραμματείαςΔιεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca
segreteriagr@premiosciacca.it, premiosciaccagr@gmail.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *