ροή ειδήσεων

Και νέες σπατάλες για το γραφείο Βενιζέλου που κοστίζει χρυσάφι

Αφού ικανοποίησε τη φιλοδοξία του να γίνει το Νο 2 της κυβέρνησης αναλαμβάνοντας την αντιπροεδρία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει τις σπατάλες για τη στελέχωση του νέου πολιτικού του γραφείου...

Σπατάλες που καλύπτονται φυσικά όχι από την τσέπη του, αλλά από τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι, εν μέσω μιας τόσο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, έχουν να πληρώσουν και τα... καπρίτσια του υπερφίαλου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ηδη, και ενώ το γραφείο του κ. Βενιζέλου κοστίζει ετησίως 468.000 ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», καλά κρατούν οι προσλήψεις του προσωπικού, ενώ για τη... διευκόλυνση του έργου του άρχισαν και άλλου είδους παροχές, όπως τα κινητά τηλέφωνα, και μάλιστα με απεριόριστο χρόνο ομιλίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημες αποφάσεις του ίδιου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια τις προηγούμενες μέρες, ανακοινώθηκαν ο διορισμός του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κωνσταντίνου Γουβάλα, μιας ειδικής συμβούλου του, πτυχιούχου ΑΕΙ, καθώς και δύο μετακλητών υπαλλήλων (η πρώτη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και η δεύτερη απόφοιτος Λυκείου). Σε άλλη απόφαση, που υπογράφει και πάλι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρεται ότι «εγκρίνουμε τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου.

Τα σχετικά μηνιαία τέλη που θα προκύψουν θα είναι άνευ ορίου ποσού και θα βαρύνουν πιστώσεις του ΚΑΕ0826 του Ειδικού Φορέα 23-660 οικονομικού έτους 2013 και των επόμενων οικονομικών ετών». Και οι προκλήσεις του απίστευτου προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται. Πρόσφατα -υπενθυμίζουμε- ο κ. Βενιζέλος είχε προσφέρει στους υπαλλήλους του γραφείου του επίδομα για. θέση ευθύνης, καθώς και επιπλέον αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση και για εργασία κατά τις αργίες και τις νύχτες. Μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, στο γραφείο του θα ξοδευτούν, μεταξύ άλλων, 112.620 ευρώ για βασικούς μισθούς των υπαλλήλων του, 7.000 ευρώ για την εργοδοτική εισφορά στον κλάδο υγείας αυτών, 6.000 ευρώ για εισφορές στο ΙΚΑ, 2.000 εισφορές σε λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και 1.500 ευρώ για «οικογενειακή παροχή» των υπαλλήλων.

Η πρόκληση

Συνολικά, για το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου έχουν συσταθεί 10 θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, ενώ μπορούν να αποσπαστούν, επίσης, μέχρι πέντε υπάλληλοι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ο ίδιος έχει γραφείο και στο υπουργείο Εξωτερικών και στο ΠΑΣΟΚ, οπότε κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί τα συγκεκριμένα έξοδα, που ειδικά σήμερα προκαλούν το κοινό αίσθημα.
lougantina.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *