ροή ειδήσεων

Επιτέλους φροντίδα για τα ΑΜΕΑ!!!

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση συστημάτων προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες σε 20 παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου....
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πριν από δύο χρόνια είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, η Πράξη: «Προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου» με συνολικό προϋπολογισμό 371.200,00€. Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε κολυμβητικές ακτές νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 20 παραλίες 15 νησιών και συγκεκριμένα τη Σίφνο (Καμάρες), τη Θήρα (Καμάρι), τη Νάξο (Άγιος Προκόπιος), την Ίο (Μυλοπότας), την Πάρο (Χρυσή Ακτή), τη Μύκονο (Καλαφάτης), την Αντίπαρο (Α’ Ψαραλυκή), τη Σύρο (Κίνι), την Άνδρο (Μπατσί), την Τήνο (Κιόνια), τη Ρόδο (Ιαλυσσός, Τσαμπίκα, Φαληράκι, Έλλη), την Κω (Κρητικά, Καρδάμαινα, Τιγκάκι), Πάτμος (Κάμπος) και την Κάλυμνο (Κασόνια ή Νέα Παραλία-Πόθια).
Το έργο υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών αυτών. Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία περιλαμβάνει:
1. Δύο αμφίβια αμαξίδια,
2. Διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουομένου από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια,
3. Ένα χώρο Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων (Καμπίνα).

Η δράση καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας και υπογραμμίζει την ίση αντιμετώπιση της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Παράλληλα υλοποιείται και η προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για παιδιά με αναπηρίες όλων των Ειδικών Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικής δαπάνης 848.278,30€. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μακρυωνίτης δήλωσε: "Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την αποδοχή των παραπάνω προτάσεών μου, και ιδιαίτερα προς τον κ. Περιφερειάρχη για την ευαισθητοποίησή του σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή του καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων αυτών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας μιας χρονοβόρας και επίπονης προσπάθειας, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα από τη διαδικασία υλοποίησης του έργου".
money-tourism.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *