ροή ειδήσεων

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΩΝ

Γράφει ο Αυγερινός ΧατζηχρυσόςΔιάβασα αυτές τις μέρες άλλο ένα περιστατικό της ανάλγητης γραφειοκρατίας. Ενα ακόμη περιστατικό θρασύτατης αντικοινωνικής συμπεριφοράς, σαδιστικός βασανισμός του αδύναμου.
Όλοι πολύ ή λίγο το έχουμε ζήσει σε ουρές.... και σε γκισέδες το περιφρονητική συμπεριφορά και την απαξίωση της προσωπικότητα μας, από την εξουσία του υπαλλήλου που εμείς του δώσαμε για να προσφέρει στο Κράτος. Στο Κράτος που υπηρετεί τον Πολίτη κι όχι τις στρατιές των
ψηφοφόρων του Κόμματος.Στο συγκεκριμένο περιστατικό μια συμπολίτης μας από την Κεφαλλονιά, με εγκεφαλικά ανάπηρη την αδελφή της περίμενε πάνω από ένα χρόνο για εξέταση από την επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Πρώτα έπρεπε να μεταβεί η ίδια στη Πάτρα απλά για πληροφορίες, γιατί το τηλέφωνο δεν απαντούσε, τελικά έμαθε ότι η εντολή ερχόταν από Αθήνα, και ότι και εκεί η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν αδύνατη. Μια βδομάδα αργότερα ήρθε της τηλεφώνησαν ότι για την εξέταση θα ερχόταν κλιμάκιο γιατρών στην Κεφαλλονιά. Την ημέρα της εξέτασης, αφού ήρθε η σειρά τους μπαίνουν στην "αίθουσα" εξέτασης και εκείνη τη στιγμή αποφάσισαν οι γιατροί της επιτροπής να παραγγείλουν τους καφέδες τους, αδιαφορώντας για την παρουσία και την ταλαιπωρία του Πολίτη που τους πληρώνει για να τον εξυπηρετούν. Κοιτάζουν την αδελφή της που ήταν προς εξέταση συνοπτικά "τελειώσαμε, μπορείτε να φύγετε". Η απόφαση σε μερικούς μήνες αν βγει θετική. (περισσότερα στο agrypnocoma.blogspot.gr)
Με τον αέρας της εξουσίας τους το Κομματικό Κράτος που δημιούργησε η καθεστωτική ελίτ δείχνει κάθε μέρα το απάνθρωπο πρόσωπο του. Κάνουμε λόγο για την άνοδο του Φασισμού στην Ελλάδα, όταν ο φασισμός και η Αερία Φυλή είναι εδώ, ζουν ανάμεσα μας είναι η Κομματικοκρατία και το Πελατειακό Κράτος. Αυτό που άλλαξε είναι ότι το αυγό του φιδιού απέκτησε σήμερα τον επίσημο στρατό του που κάνει τις πιο βρόμικες δουλείες που τα θεσμικά όργανα τους Κράτους δεν μπορούν, ο μπράβος τους.
Δεν είναι όμως Ελληνική πρωτοτυπία. Πριν από 40 χρόνια ο καθηγητής Ψυχολογίας του Yale Stanley Milgram για να εξετάσει τα ψυχολογικά αίτια του γιατί κάποιος με εξουσία μπορεί να ξεπεράσει τους ηθικούς και συναισθηματικούς φραγμούς του απέναντι σε έναν συνάνθρωπο του, έκανε το εξής πείραμα. Έδεσε έναν ηθοποιό σε μια ψεύτικη ηλεκτρική καρέκλα ο οποίος ανάλογα με την ένταση του -ψεύτικου - ρεύματος που του χορηγούσε το "πειραματόζωο" Εξεταστής, πονούσε, ούρλιαζε και τελικά "λιποθυμούσε". Ο εθελοντής Εξεταστής, αγνοούσε ότι ήταν ψεύτικο το ρεύμα κι είχε εντολή κάθε φορά που το θύμα απαντούσε λάθος να του χορηγεί μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος. Ενω λοιπόν ο Milgram ανέμενε μικρό ποσοστό να ξεπεράσει τα εσκαμμένα, τελικά σε όλο τον κόσμο που επαναλήφθηκε το πείραμα τα ποσοστά ήταν τρομακτικά ! Από 40% έως 60% των εξεταστών, υπερέβησαν τα όρια ! Ανθρωποι καθημερινοί, ανεξαρτήτως μορφωτικού, πολιτισμικού, ταξικού ή άλλης διαφοράς ξεπερνούσαν τα όρια της εξουσίας.
Δεν θέλω βέβαια να δικαιολογίσω την ηθικότητα τέτοιων πράξεων με τη πρόφαση της ψυχολογίας, γιατί ο άνθρωπος αντίθετα από τα άλλα ζώα έχει το λογικό και το αυτεξούσιο. Μπορεί για παράδειγμα οι ηθικοί αυτουργοί του φονικού να ήταν άλλοι κι εξίσου εγκληματίες, άλλα ο φονιάς ήταν εκείνη την ώρα μόνος του και αποφάσισε ψυχρά.
Ο φασισμός λοιπόν είναι δίπλα μας έχει γαλουχηθεί από το Κομματικό Κράτος, Δεξιό κι Αριστερό, και σήμερα πλέον έπεσαν οι μάσκες. Δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα της Συγκυβέρνησης ούτε υπήρξαν ποτέ ήταν μόνο η καρέκλα που τους χώριζε. Τώρα που η καρέκλα κινδύνεψε πρόστρεξαν ολοι να την Υπερασπιστούν συμμαχώντας για "το καλό του Τόπου"
Το Κομματικό Κράτος δουλεύει για τα Κόμματα και τα Κόμματα για τους Εργολάβους που συντηρούν το διεφθαρμένο Κομματικό Κράτος. Οποιος κρίκος της αλυσίδας κι να σπάσει οι υπολοιποι δεν θα έχουν λόγο ή δυνατότητα ύπαρξης. Τα Κομματα δεν έχουν ιδεολογία ή στόχους πέρα από το Κομματικό, οι διαπλεκόμενοι Εργολάβοι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν ούτε μια μέρα στην Ελεύθερη Αγορά, ενώ η βολεμένη δημοσιοϋπαλληλία δεν θα είχε κι αυτή λόγο ύπαρξης.
Οσες βαρύγδουπες μεταρρυθμίσεις κι αν ακούσετε μην περιμένετε καμία αλλαγή. Γιατί η μεταρρύθμιση γίνεται με οικονομικά κριτήρια, μίκρυνε η πίτα και θα επιβιώσουν οι ημέτεροι όχι οι καλύτεροι. Ποιαν χρείαν έχει αν σε μια υπηρεσία απολύσουν όλους τους υπαλλήλους εκτός από τον τεμπέλη που μπήκε με τηλεφωνική εντολή; Τi καλύτερη απόδειξη από την ΕΡΤ ; Αλλά ακόμη και τώρα που πρέπει να διώξουν κάποιους ημέτερους έχουν βρει τεχνάσματα με κινητικότητες, διαθεσιμότητες ώστε στο χάος να γλιτώσουν τα δικά τους παιδιά και να διαιωνιστεί η φαυλότητα. Μια μεταρρύθμιση πραγματικά ριζοσπαστική θα ξεκινούσε από την κορυφή, από την αιτία του προβλήματος τους Υπουργούς που προκάλεσαν την καταστροφή.
Πως υπουργοί που είναι η απόδειξη του Νεποτισμού ή άλλοι που διορίζουν πρώην συνάδελφους τους βουλευτές σε καίρια πόστα, χωρίς επιλογή, θα σου εγγυηθούν την αξιοκρατία; Θυμάστε το 1982 που ο Ανδρέας ψήφισε το Νόμο 1232 που ρύθμιζε τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης. Ο νόμος κατάργησε τις θέσεις των γενικών διευθυντών, αλλά και των αναπληρωτών γενικών διευθυντών και τους αντικατέστησε με κομματικά όργανα ;
Η μόνη "γραφειοκρατία" που τους ενδιαφέρει να καταργήσουν είναι αυτή που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της Διαπλοκής που βάζει φραγμούς στην Ασυδοσία τους.
Υπάρχει λύση; Υπαρχει ! Στο πείραμα το Milgram υπήρχε κι ένα 60% που είχε την Παιδεία και του φραγμούς να αντισταθεί, υπαρχεί και στο Δημόσιο Τομέα ποιότητα και κριτηρια ανθρωπιας που η διαφθαρμένη πολιτική ηγεσία δεν θέλει να αναδείξει, γιατί θα φανεί η διαφθορά της. Υπάρχει και δημοκρατική Παιδεία στον Ελληνα, τον πιο εργατικό της Ευρώπης, που δεν έβαλε το χερι στο μέλι, που υπέφερε 40 χρόνια τον κομματικό αμοραλισμό και την πλέμπα του εκσυχρονιστικού Life-style. Δεν είναι τυχαίο, όπως όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα, από τον Πολ Ποτ, το Μαο και το Χίλτερ, που ξεκινούν τις "εκκαθαρίσεις" από τον Πολιτισμό (ΕΡΤ) και την Παιδεία (Σχολεία-Πανεπιστήμια). Δεν είναι οικονομικό το διακύβευμα είναι η επιβίωση του Κομματικού Κράτους ενάντια στο Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας.
Τέλος.
twitter @avgerinosx
Διατελώ Υμέτερος,
Netakias

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *