ροή ειδήσεων

Eρευνα: Μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν οι ημικρανίες


Μέχρι πρότινος, οι γιατροί θεωρούσαν ότι είναι μια ήπια διαταραχή, όμως μια νέα έρευνα δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...

Ο λόγος για τις ημικρανίες, οι οποίες σύμφωνα με ερευνητές από τη Δανία μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των ατόμων που πάσχουν από αυτές υφίσταται περισσότερες κακώσεις, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν υπάρχουν ημικρανίες με αύρα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει επίσης μεγαλύτερος κίνδυνος να προκληθούν ανωμαλίες στο μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά και στη λευκή ύλη του.
Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology, ο κίνδυνος να προκληθούν ανωμαλίες στον εγκέφαλο αυξάνεται κατά 44%, γι’ αυτό οι επιστήμονες συνεχίζουν τις μελέτες τους προκειμένου να εντοπίσουν με ακρίβεια ποιες είναι αυτές και η σχέση τους με τη δομή του εγκεφάλου, ώστε να μπορούν να τις αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά.
«Έπειτα από τη μελέτη μας, αλλά και από την ανάλυση που κάναμε σε παλαιότερες έρευνες, διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί να προκαλέσει μόνιμες μεταβολές στη δομή του εγκεφάλου με πολλούς τρόπους», είπε ο βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης, δρ Messoud Ashina.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το συμπέρασμα αυτό καταργεί την άποψη ότι οι ημικρανίες δεν έχουν μακροχρόνιες συνέπειες για τον εγκέφαλο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *