ροή ειδήσεων

Πληρώνεις τους φόρους σου; Πάρε πρόστιμο! - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ TAXIS

Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που ενώ πλήρωσαν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, των ρυθμίσεων ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας...
την περασμένη Παρασκευή 30/8 στις τράπεζες, εμφανίζονταν μέχρι και χθες τουλάχιστον στο σύστημα Taxisnet σαν να μην έχουν πληρώσει και να έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και χιλιάδες άλλοι που πήγαν στην εφορία για να λάβουν φορολογική ενημερότητα αλλά η ΔΟΥ δεν την έδινε επειδή στο σύστημα TAXIS φαίνονταν να χρωστούν.

Το πρόβλημα αποδίδεται στην καθυστέρηση της καταχώρησης πληρωμής που έγινε στην τράπεζα και αναμένεται πως θα αποκατασταθεί πλήρως σήμερα. Η όλη διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες και φαίνεται πως τη φορά αυτή χρειάστηκε και κάποιες παραπάνω. Από την περασμένη Δευτέρα (επόμενη εργάσιμη της τελευταίας πληρωμής) οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν καταστάσεις πληρωμών αλλά, λόγω και των μαζικών πληρωμών πάσης φύσεως φόρων, τα σχετικά αρχεία από τις τράπεζες άργησαν να μπουν στο σύστημα της ΓΓΠΣ, ενώ χρειάζονται και άλλες 1-2 μέρες για να ενημερωθούν οι χρηματικοί κατάλογοι των ΔΟΥ.

Έτσι, τη φορά αυτή, όσοι μπήκαν αυτήν την εβδομάδα στο Τaxisnet και επέλεξαν «προσωποποιημένη πληροφόρηση» για να δουν τι πλήρωσαν και τι χρωστούν ακόμα, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν φάνηκε πως πλήρωσαν την οφειλή τους από 30/8, αλλά έχουν χρεωθεί και με πρόστιμο. Πολλοί ανησύχησαν ότι η εντολή που είχαν δώσει στην τράπεζα δεν εκτελέστηκε, αλλά από σήμερα αναμένεται να αλλάξει η εικόνα αυτή και να διαγραφούν αυτόματα και οι οφειλές και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης πληρωμής.

Μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι πήγαν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου για να ζητησουν φορολογική ενημερότητα στη ΔΟΥ. Οι εφορίες δεν το έδιναν όμως, παρά μόνο αν μπορούσε να αποδείξει ο πολίτης πως έχει κάνει εμπρόθεσμα την πληρωμή και δεν οφείλει. Η καθυστέρηση στην εμφάνιση της πληρωμής όμως για κάποιες μέρες μετά την πραγματοποίησή της είναι συστημικό πρόβλημα και θα συμβαίνει και τους επόμενους μήνες, για αυτό το λόγο αυτό όσοι θέλουν να ζητησουν αμέσως μετά φορολογική ενημερότητα από ΔΟΥ θα ήταν σκόπιμο να έχουν στα χέρια τους και την απόδειξη της τελευταίας πληρωμής επειδή πιθανώς δεν θα εμφανίζεται στο σύστημα των εφοριών και έτσι κινδυνεύουν να αντιμετωπιστούν σαν οφειλέτες.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/9/13 10:43

    Γι'αυτό κύριοι πρέπει να ψηφίσουμε όλοι να γίνουμε επίσημο "προτεκτοράτο" της Γερμανίας, μόνο τότε θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/13 12:19

    ρε τενεκέ το πρόστιμο που το είδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *