ροή ειδήσεων

Δείτε πως αντιδράει ένας σκύλος πριν από έναν σεισμό (video)

Οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε πως τα ζώα αντιλαμβάνονται ασυνήθιστες και επικίνδυνες καταστάσεις, πιο εύκολα από εμάς....
Έχουμε ακούσει διάφορα πως πριν γίνει κάποιος σεισμός τα ζώα αντιδρούν περίεργα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βρήκαμε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται πως λειτουργεί το ένστικτο ενός σκύλου πριν από έναν μεγάλο σεισμό.

Όπως θα δείτε η σκυλίτσα Sophie, πετάγεται από τη θέση της σαν να τη χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το κτίριο αρχίζει να κουνιέται ολόκληρο από τον δυνατό σεισμό. Για πολλούς αυτό το βίντεο αποδεικνύει πως τα σκυλιά δεν διαθέτουν καμία «ιδιαίτερη» αίσθηση, αφού αν αυτό συνέβαινε θα έπρεπε η Sophie να έχει αντιδράσει πολύ νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή, πιάνοντας προφανώς τη βουή του σεισμού.

Οι κτηνίατροι υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό τα σκυλιά να «ακούνε» το σεισμό που έρχεται, λόγω της αυξημένης ακοής τους, αλλά αυτό να συμβαίνει μόνο λίγα λεπτά της ώρας πριν εκδηλωθεί.

Το παρακάτω βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έγινε στην Καλιφόρνια, στις 9 Ιανουαρίου του 2010. Πρόκειται για την εικόνα που κατέγραψε μία κάμερα ασφαλείας, στα γραφεία της εφημερίδας Times Standard , την ώρα του σεισμού.

Πραγματικά το βίντεο είναι άκρως εντυπωσιακό. Αξίζει να το δείτε...





Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *