ροή ειδήσεων

Ρωσία: "Xρήση χημικών έκαναν οι αντάρτες" - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΚΘΕΣΗ 100 ΣΕΛΙΔΩΝ

Τα δικά της πειστήρια για τα χημικά ισχυρίζεται ότι έχει η Ρωσία τα οποία, όπως επισημαίνει, αποδεικνύουν τη χρήση τους από τους αντάρτες της Συρίας....
Στην 100σελιδη έκθεση που συνέταξε η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν κι έχει σταλεί από τον Ιούλιο στον ΟΗΕ, παραθέτονται στοιχεία που αποδεικνύουν τους αντίθετους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον, της Βρετανίας και του Παρισιού, ότι, δηλαδή , η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ κάνει χρήση νευροπαραλυτικών αερίων- και σαρίν- προκαλώντας χιλιάδες θανάτους.
Η ανακοίνωση για την πολυσέλιδη έκθεση που φέρει τη σφραγίδα της Μόσχας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η έκθεση που έχει παραδοθεί στα Ηνωμένα Εθνη πριν δύο μήνες αποδεικνύει ότι οι αντάρτες της Συρίας εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά στο Χαλέπι στις 19 Μαρτίου και όχι η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, η έκθεση περιλαμβάνει επιστημονικές αναλύσεις από δείγματα που συνέλεξαν Ρώσοι τεχνικοί στο σημείο της επίθεσης, την περιοχή Καν αλ Ασάλ στη βόρεια Συρία, κατά την οποία βρήκαν το θάνατο 26 άνθρωποι. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Φαρχάν Ηακ, επιβεβαίωσε την παράδοση της έκθεσης από την Μόσχα.
Αν και το περιεχόμενο της έκθεσης της δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, στην σχετική ανακοίνωση γίνεται μία σύγκριση της επιστημονικής και λεπτομερούς έκθεσης της Μόσχας με τις περιληπτικές εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας που αποδεικνύουν την χρήση νευροπαραλυτικών αερίων από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ ΑΣαντ για τη σφαγή της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.
Σχολιάζεται επίσης ότι, η έκθεση των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, η μεγαλύτερη σε έκταση, είναι μόλις εννέα σελίδες. Στην ρωσική ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιεί επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να μην αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού μέχρι τα Ηνωμένα Εθνή να συντάξουν μία ολοκληρωμένη επιστημονική έκθεση για την επίθεση με χημικά στη Συρία, στις 21 Αυγούστου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο με διασυνδέσεις στον ΟΗΕ, τις τελευταίες μέρες διεξάγονται υπό καθεστώς μυστικότητας συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας . Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, οι συνομιλίες διεξάγονται σε Ουάσινγκτον και Μόσχα την ώρα που η σύνοδος κορυφής των G20 έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης για το συριακό.
Το ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Μόσχας κινητοποιεί την αμερικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι να αναλαμβάνει δράση στο πλαίσιο εξεύρεσης συμμαχιών. Αύριο ξεκινά μίνι περιοδεία στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη Λιθουανία όπου θα παραστεί στην άτυπη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών. Εν συνεχεία θα μεταβεί σε Παρίσι και Λονδίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του για το συριακό.
Εκτός από τον Ομπάμα όμως και ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Ολάντ, εμφανίζεται απομονωμένος. Η χώρα του Σοσιαλιστή προέδρου είναι η μόνη στην Ευρώπη που στηρίζει μία στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού την ώρα που οι Βρυξέλλες, δια στόματος του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ξεκαθάρισαν πως, ναι μεν καταδικάζουν τη χρήση χημικών, τάσσονται, ωστόσο, κατά του πολέμου στη Συρία.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *