ροή ειδήσεων

Απίστευτο αίτημα της τρόικα! Δεν θα κοπούν οι συντάξεις αν αυξηθούν κατά 310.000 οι θέσεις εργασίας

Άπιαστα όνειρα τα όσα ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, την ώρα που η μια εταιρία βάζει ...
λουκέτο μετά την άλλη, ή αποχωρεί και από τη χώρα κλείνοντας τομείς, με αποτέλεσμα να απολύονται εργαζόμενοι.
Για το ΙΚΑ, δε, ζητά να αυξηθούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κατά 310.000 (όπως βγαίνουν τα νούμερα) για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Τι ζητά στην πράξη; Να αυξηθούν τα έσοδα από τις τρέχουσες εισφορές ύψους 340 εκατ. ευρώ και 170 εκατ. από τα καθυστερούμενα και όλα αυτά για το επόμενο έτος. Συνολικά, το ΙΚΑ πρέπει να εξασφαλίσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ για να μην μπει μαχαίρι στις συντάξεις.
Επίσης, ο υπολογισμός των επικουρικών συντάξεων θα φέρει και νέες μειώσεις σε περίπτωση που περικοπούν οι κύριες. Αν πχ. (έστω ότι υπάρχουν ακόμα αυτά τα ποσά) μια κύρια σύνταξη μειωθεί στα 1.000 ευρώ, τότε η επικουρική θα πρέπει να φτάνει το 20% αυτής, άρα στα 200 ευρώ.
Ο συναγερμός στα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζεται και με τον ΟΑΕΕ που πρέπει να αντιμετωπίσει την τρύπα των 600 εκατ. για την επόμενη διετία. Οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους τόσο τις ληξιπρόθεσμες όσο και τις τρέχουσες.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόλις 26.200 σε σύνολο 687.000 οφειλετών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ μπήκαν σε ρύθμιση οφειλών.
Το “πρόβλημα” για το 2014 είναι ότι θα ισχύσει η ρήτρα ελλείμματος, που σημαίνει ότι αν υπάρξει νέα τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα δίνονται κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αλλά θα γίνονται αυτόματες περικοπές. Αυτό η κυβέρνηση μπορεί να μην το θεωρήσει νέο μέτρο, καθώς έχει ψηφιστεί εδώ και μήνες, ωστόσο η τσέπη των συνταξιούχων θα έχει άλλη γνώμη, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο λάβει σάρκα και οστά.
Ο συναγερμός επιβεβαιώθηκε σήμερα από την έκτακτη σύσκεψη που υπήρξε το μεσημέρι της Τρίτης στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Στουρνάρα, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *