ροή ειδήσεων

Βγάζουν τους χασισο-πρεζέμπορους για να βάλουν του οφειλέτες των 5000 ευρώ που είναι …σοβαρότερο αδίκημα.

Χαράς ευαγγέλια για... διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης αν...
εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους.
Η μοναδική εξαίρεση που προβλέπει ο νόμος, τον οποίο ψήφισε η Βουλή, είναι απλώς και μόνο να μην έχουν καταδικαστεί σε ισόβιο κάθειρξη, δηλαδή να μην έχουν διακινήσει πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως αποφεύγουν οι έμποροι "σπάζοντας" το εμπόρευμα.
Σύμφωνα με το νόμο που δημοσιεύτηκε πριν από μία εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α' 215/11.10.2013) και τέθηκε σε ισχύ: «Όσοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για εγκλήματα που προβλέπονται στον ν. 3459/2006, απολύονται υφ' όρον αν έχουν συμπληρώσει το 1/3 πραγματικής έκτισης της ποινής που τους επιβλήθηκε. Την απόλυση διατάσσει ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής».
Ο ν. 3459/2006 δεν είναι άλλος από τον «Κώδικα Νόμων για τα ναρκωτικά» και όπως φαίνεται από το ΦΕΚ την αποφυλάκισή τους διατάσσει απλώς ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, χωρίς να χρειάζεται καν έκδοση βουλεύματος!
Για παράδειγμα, ένας έμπορος ναρκωτικών που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, το μέγιστο που θα παραμείνει στη φυλακή είναι μόλις 6,5 χρόνια!
Μετά θα αφεθεί ελεύθερος κανονικά και με το χρυσόβουλο του ... νόμου!
Αν μάλιστα έχει κάνει και «μεροκάματα» στη φυλακή –με την διαδικασία της εργασίας κρατουμένων να αμφισβητείται από πολλούς όταν ο κατάδικος «εργαζόμενος» είναι έμπορος ναρκωτικών- μπορεί σύμφωνα με νομολογία του Αρείου Πάγου να μείνει έγκλειστος ακόμη λιγότερο!
Το εντυπωσιακό είναι ότι η διάταξη αυτή, στην οποία δεν αντέδρασε ούτε η αντιπολίτευση, πέρασε σε νόμο για την... «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής και άλλες διατάξεις», κρυμμένη σε ένα άρθρο και χωρίς πουθενά να αναφέρεται η λέξη "ναρκωτικά"! Ο δε νόμος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Προφανής σκοπός των εμπνευστών της νομοθετικής ρυθμισης, που ξεκλειδώνει τα κελιά των εμπόρων ναρκωτικών, ήταν η αποσυμφόρηση των φυλακών ώστε να υπάρξει αρκετός χώρος για τους οφειλέτες των 5.000 ευρώ και άνω, προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οποίους με τις κατά καιρούς εγκυκλίους του Γ. Στουρνάρα καλούνται να στείλουν φυλακή τα αρμόδια όργανα.
Η διάταξη προκάλεσε ήδη έντονες αντιδράσεις στον χώρο των δικαστών και των εισαγγελέων.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/10/13 08:15

    Εύχομαι μέσα από την καρδια μου τα παιδιά όλων αυτών που αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους βιαστές και εμπορους ναρκωτικών, να πέσουν θύματα τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *