ροή ειδήσεων

ΠΛΗΓΜA ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ Βitcoin - Κατασχέθηκαν Bitcoin αξίας άνω των 3 εκατ. δολαρίων γιατί...

Έκλεισε η διαδικτυακή αγορά Silk Road και συνελήφθη ο Oύλμπριχτ...

Οι αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν εικονικά νομίσματα Bitcoin συνολικής άνω των 3 εκατ. δολ. αφού πρώτα έκλεισαν το Silk Road, τη διαδικτυακή αγορά που φέρεται να διακινούσε παράνομα φάρμακα και υπηρεσίες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας το εικονικό νόμισμα.
Μετά από έφοδο των αρχών του FBI, συνελήφθη ο 29χρονος Ρος Γουϊλιαμ Ούλμπριχτ, φερόμενος ιδιοκτήτης του Silk Road ο οποίος είναι γνωστός ως «Dread Pirate Roberts». Ο Ούλμπριχτ εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο εχθές κατηγορούμενος για συμμορία, εμπορία ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα.
Το κλείσιμο του Silk Road έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης μάχης που έχουν κηρύξει οι αμερικανικές αρχές ενάντια στις τράπεζες της μαύρης αγοράς και τις ιστοσελίδες που διευκολύνουν το διαδικτυακό έγκλημα.
Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα αξιοπιστίας για το Bitcoin που φιλοδοξούσε να επικρατήσει στις αγορές ως η εναλλακτική επιλογή για τους επενδυτές με ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις παρά μόνο από τις αγορές. Η αξία του κατέγραψε κάθετη πτώση κατά 8,6% στα 128 δολ. την Τετάρτη.
Πηγή: voria.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *