ροή ειδήσεων

Ωρολογιακή βόμβα για τον άνθρωπο τα αντιβιοτικά

Μεγάλη είναι η επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού από τη συχνή χρήση αντιβίωσης
που χορηγείται σε πολλές περιπτώσεις ακόμη για ένα απλό κρυολόγημα, όπως προκύπτει... από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος Γεράσιμος Καρούσος.

«Κυριολεκτικά καταστρέφεται η φυσική ανοσία του ασθενούς. Μπορεί να έχει επιβλαβείς γαστρεντερίτιδες, ή διάρροιες, όπως είναι για παράδειγμα η ψευδομεμβρανώδης κολίτιδα, η οποία οφείλεται στην αλόγιστη χρήση αντιβίωσης και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάπτυξης πολλών ειδών αλλεργιών», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό το μήνα παρατηρούνται πάρα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα οποία βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα. Αναφέρει ακόμη ότι η αλόγιστη χρήση αντιβιώσεων έχει φέρει την Ελλάδα στη δυσάρεστη θέση να είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε πολυανθεκτικά στελέχη μικροβίων, ενώ χαρακτηρίζει τραγική την διαπίστωση ότι τα ισχυρότερα σκευάσματα και τα νεώτερα αντιβιοτικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται πρώτα σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η Ινδία και το Πακιστάν.

Εποχή εμβολιασμού για τη γρίπη αυτή που διανύουμε, με τις ιώσεις να καραδοκούν και λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας, και πολύς κόσμος βρίσκει την εύκολη λύση για γρήγορη ανάρρωση στα αντιβιοτικά. Ο ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος Γεράσιμος Καρούσος θα μας εξηγήσει για ποιους λόγους δεν πρέπει να καταφεύγουμε τόσο εύκολα σε αυτά.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *