ροή ειδήσεων

«Τα βάζουν» τώρα και με τον Μεταξά!

Ο Κουράκης ζητά να αποσυρθεί σχολικό βιβλίο!
Χειρότερος κι από τη Ρεπούση αποδεικνύεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης (με τα ποιήματα περί... αιδοίου), ο οποίος χθες... με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή μαζί με αρκετούς συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υπερασπίστηκε τον συνωστισμό της Ρεπούση αλλά έφτασε στο σημείο να ζητήσει την απόσυρση του σημερινού βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, γιατί δεν του αρέσουν αυτά που γράφει.

Κι ενώ το βιβλίο...
συντάχθηκε από ομάδα καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Ιωάννη Κολιόπουλο, έπειτα από απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη (2008), προκειμένου να αντικατασταθεί το περίφημο βιβλίο της Μαρίας Ρεπούση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς ενοχλημένος από την απόφαση του νυν υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να το διανείμει στα σχολεία, επιμένει να κάνει λόγο για ιστορικά ατοπήματα.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι στο βιβλίο δεν αναφέρεται το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ως δικτατορία αλλά και ότι το βιβλίο παρουσιάζει τον Ιωάννη Μεταξά να αναλαμβάνει την εξουσία έπειτα από «κοινωνική αναταραχή που εκφραζόταν με πορείες, διαδηλώσεις και απεργίες».

Λίγο παρακάτω μάλιστα με ένα άλμα σκέψης ο κ. Κουράκης υποστηρίζει ότι η «αφήγηση» του βιβλίου δίνει στους μαθητές να καταλάβουν ότι ο Μεταξάς ήταν κάτι σαν πατέρας του έθνους, που ήρθε για να επιλύσει «την πολιτική αστάθεια» από την οποία η Ελλάδα ταλανιζόταν.

Με βάση μάλιστα όσα καταλαβαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «υπόρρητα διατυπώνεται πως οι πορείες, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες δεν αποτελούν μέσα πάλης του λαού για τα δίκια του, αλλά ταλανίζουν τη χώρα, όταν εκδηλώνονται».

Το καλύτερο πάντως ο Κουράκης το αφήνει για το τέλος.

Θέλοντας να αποκαταστήσει την τιμή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ιστορικά ατοπήματα με σοβαρότερο αυτό που αποδίδει την ίδρυση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ σε πρωτοβουλία των Αγγλων.

Κι αυτό επειδή στο βιβλίο αναφέρεται ότι «με την ηθική και υλική υποστήριξη της Βρετανίας δημιουργήθηκαν τρεις αντιστασιακές οργανώσεις, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο ΕΔΕΣ και η ΕΚΚΑ».



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/10/13 20:39

    Μετά φταίει η χρυση αυγή..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/10/13 20:52

    Το ΟΧΙ δεν το ειπε ο Μεταξάς. Ο λαός το είπε, δηλ ξύπνησαν ξαφνικα στίς τρεις το πρωί οι παπούδες μας και άρχισαν να φωνάζουν ΟΧΊΙΙ. Επίσης την διαταγη αντιστάσεως στον στρατό την έδωσε ο Τσίπρας μετά απο σύσκεψη με τον Κουράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/10/13 23:22

    Το μόνο που είναι αμφίβολο, ειναι αν στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε έδωσε την άδειά του ο Στρατούλης. Η δούρου σίγουρα συμετείχε στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων γιατί ήταν έμπειρη, απο την συμετοχή της στο υπουργείο άμυνας υπο τον σττατηγό Ακη τχοχαντζόπουλο. Εξ άλλου είχε και τα τυπικα προσόντα για να συντάσει μελέτες για την άμυνα. Ηταν 22χρονων και πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος του Π.Α. . Καταλάβατε τώρα γιατί νικήσαμε τους Ιταλούς. Εχει καμιά σχέση ο Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/10/13 23:27

      Εχεις δίκιο. Ο Μεταξας δεν έχει καμία σχέση με το 40

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/10/13 10:22

      Χα χα χα χα

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/11/13 16:40

    auta mas ta exoun ksanapei http://www.dimokratianews.gr/content/19518/%C2%AB%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD%C2%BB-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *