ροή ειδήσεων

Το υπερσκάφος του Ρομάν στο Αιγαίο - φωτος



Στην Κάρπαθο έδεσε σήμερα το πρωί το «Eclipse», η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Kάποιοι εντυπωσιάστηκαν, ενώ για τους υπόλοιπους κατοίκους το γιγαντιαίο σκαρί... πέρασε απαρατήρητο. Αναγνώστης του zougla.gr, που επικοινώνησε με την ηλεκτρονική εφημερίδα, μας ενημέρωσε ότι το εντυπωσιακό γιοτ βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι και αρκετοί VIPs επιβαίνουν σε αυτό. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο Ρώσος μεγιστάνας είναι ανάμεσά τους.

Το ακριβότερο σκάφος του κόσμου, που επισκέπτεται συχνά τα νησιά της Δωδεκανήσου, πέρασε τις προηγούμενες από Ρόδο, Σύμη και Κω, χωρίς ωστόσο οι επιβάτες του να αποβιβαστούν.


(Η θαλαμηγός στην Κάρπαθο)


(Φωτό Ροδιακή: Η Eclipse στη Ρόδο)

Το «Eclipse», που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοστίσει κάτι παραπάνω από ένα δισ. ευρώ στον Ρώσο μεγιστάνα, έχει μήκος 164 μέτρα. Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, 24 σουίτες-ξενώνες, δύο πισίνες, ντίσκο και, φυσικά, απεριόριστη χλιδή.

Διαθέτει, ακόμα, τρία βοηθητικά σκάφη και ένα μίνι υποβρύχιο με δυνατότητα κατάδυσης στα 50 μέτρα, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 70 άτομα. Επιπλέον, η θαλαμηγός διαθέτει εκτοξευτήρες πυραύλων, αλεξίσφαιρα τζάμια, αλλά και ασπίδες τεχνολογίας λέιζερ για τα αδιάκριτα βλέμματα.


(Στο γραφικό λιμάνι της Καρπάθου)



Το σύστημα αυτό καθιστά αδύνατη τη λήψη φωτογραφιών πάνω στο σκάφος από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, καθώς υπάρχουν αισθητήρες που εμποδίζουν την καταγραφή της εικόνας!

Το «Eclipse» απέπλευσε στις 12 Ιουνίου 2009 από γερμανικά ναυπηγεία, έφτασε στη Δανία στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 για δοκιμές και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στις 9 Δεκεμβρίου του 2010, ο οποίος με υπερηφάνεια το πρόσθεσε στον στόλο του. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω γιοτ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς τα... πρωτεία ανήκουν στο «Azzam».



Ποιος είναι ο Αμπράμοβιτς


Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1966. Είναι Ρώσος μεγιστάνας επιχειρήσεων και κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων Millhouse LLC.

Είναι γνωστός ως ιδιοκτήτης της Chelsea Football Club αλλά και για την ευρύτερη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Αμπράμοβιτς είναι σήμερα ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και o 68ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes του 2012, με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 19,6 δισ. δολαρίων.
zougla.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *