ροή ειδήσεων

Βόμβα στα Βαλκάνια βάζει ο Ερντογάν: Το Κόσοβο είναι Τουρκία

Φτιάχνουν στρατιωτικό βαλκανικό τόξο με την Αλβανία!

«Το Κόσοβο είναι Τουρκία» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη κατά την επίσκεψή του στην Πρίζρεν. Την Παρασκευή η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Άγκυρα...
Ωστόσο η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε σήμερα σε εφημερίδες της Αλβανίας και του Κοσόβου, στις οποίες οι πρωθυπουργοί του Κοσόβου, της Τουρκίας και της Αλβανίας κάθονται οκλαδόν κατά το μουσουλμανικό τρόπο σε ένα σπίτι στην Πρίζρεν και η δήλωση του Ερντογάν «το Κόσοβο είναι Τουρκία» , προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Αρχικά ο Αλβανός συγγραφέας, Ισμαήλ Κανταρέ,έκανε αναφορά στο βιβλίο του η «Η τριβή» στο οποίο καταγγέλλει την οθωμανική εισβολή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αλβανικό έθνος.

«... ο λεγόμενος σλαβικός κίνδυνος για την εξαφάνιση του αλβανικού έθνους, υπήρξε μια εφεύρεση των οθωμανών και των νεοοθωμανών...μία από τις ασέλγειες της αλβανικής διάνοιας, είναι το συμπέρασμα ότι η ύπαρξη της Αλβανίας οφείλεται σε δύο ασπίδες: το οθωμανικό κράτος και το κομμουνιστικό κράτος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κανταρέ.

Ο αρχιεπίσκοπος της καθολικής εκκλησίας του Κοσόβου, Ντόντε Γκιέργκι, αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι «χθες βγήκε στην επιφάνεια νοσταλγία και οι φιλοδοξίες κάποιων, νεοοθωμανών και η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να είναι κύριος των Αλβανών. Η ομιλία του Ερντογάν στην Πρίζρεν προσβλητικού περιεχόμενου, ήταν δυσοίωνη και αντίθετη με την ιστορική αλήθεια».

«Ο Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι είναι δύο μικρά αγόρια που δεν γνωρίζουν καν την ιστορία της Αλβανίας», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νόμου και της Δικαιοσύνης, Σπαρτάκ Νγκιέλα, πρώην στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα.

Υπεγράφη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αλβανίας - Τουρκίας

Εν τω μεταξύ σήμερα η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας.

Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1. 137.500 $ για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή βοήθειας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κουτσοβας στη νότια Αλβανία

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι στην Άγκυρα έπειτα από πρόσκληση του τούρκου ομολόγου του, Μουαμάρ Γκιλέρ.

Όπως έγινε γνωστό οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην βοήθεια που θα προσφέρει η Τουρκία προς την αλβανική αστυνομία, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της αποκατάστασης της δημόσιας τάξης και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των παράνομων δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *