ροή ειδήσεων

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι απαιτήσεις των εργοδοτών την τελευταία πενταετία - Τι ζητούν από τους εργαζομένους

Μεγαλύτερες απαιτήσεις έχουν σήμερα οι εργοδότες, όσον αφορά τις ικανότητες και τις αρμοδιότητες των εργαζομένων τους, απ' ό,τι πριν μία πενταετία, όπως υποστηρίζει το 90% των Ελλήνων που συμμετείχε στην έρευνα της Randstad...

Η τρίμηνη έρευνα Workmonitor της Randstad, που πραγματοποιήθηκε για το γ' τρίμηνο του 2013 και μελετά την έλλειψη δεξιοτήτων, την κινητικότητα, την αυτοπεποίθηση και την εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι το 87% των Ελλήνων αναμένει μελλοντικά να αυξηθούν περαιτέρω οι απαιτήσεις της εργασίας τους, με το 81% να δηλώνει, επίσης ότι οι απαιτήσεις της εργασίας τους έχουν αλλάξει σημαντικά εντός της τελευταίας πενταετίας.
Ωστόσο, οι Ελληνες εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση αφού μόνο ένας στους πέντε ανησυχεί ότι δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας. Μάλιστα, το 91% αναφέρει ότι θα έκανε ό,τι είναι απαραίτητο, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές.
Το 87% αναμένει, επίσης ότι η εργασιακή εμπειρία θα κατέχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ενώ το 91% πιστεύει ότι οι εργοδότες λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους τις ψηφιακές ικανότητες, σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία.
Το 85% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι ψηφιακές ικανότητες θα γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους, ενώ το 74% αναφέρει ότι αναμένει πως η εκπαίδευση και τα επιπλέον σεμινάρια θα γίνουν ιδιαίτερα σημαντικά για τη θέση εργασίας τους.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *