ροή ειδήσεων

Έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο, λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος, μιλώντας...στο ραδιόφωνο του «Βήμα», τόνισε ότι τώρα πια ο κίνδυνος έχει παρέλθει, καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία «η σεισμική ενέργεια έχει πια εκτονωθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Σεισμολογίας Κ. Μακρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ είπε: «Πιστεύω ότι κοιτώντας και την προϊστορία της περιοχής συγκλίνω στο ότι ο σεισμός του Σαββάτου πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και λίγο». Και πρόσθεσε: «Η περιοχή έχει βεβαρημένο σεισμικό παρελθόν, έχουν γίνει επανειλημμένως σεισμοί αυτής της τάξεως και ακόμη μεγαλύτεροι. Υπάρχει ένα παρελθόν και γι’ αυτό μας κάνει να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Εν τω μεταξύ, ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στα δυτικά της Κρήτης, στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας, μετά το σεισμό των 6,4 ρίχτερ, το Σάββατο
Στις 02.58 σημειώθηκε σεισμική δόνηση, εντάσεως 3,1 ρίχτερ, σε απόσταση 54 χλμ. βορειοδυτικά της Γαύδου, σε εστιακό βάθος 10 χλμ. Στις 03.34 2,7 ρίχτερ "κούνησαν" την περιοχή σε απόσταση 47 χλμ. δυτικά των Χανίων, από εστιακό βάθος 15 χλμ.




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *