ροή ειδήσεων

Χρυσή Αυγή: Ελεύθεροι με περιορισμούς οι τρεις, προφυλάκιση για Λαγό


Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα ο Γ. Λαγός....
Και στους τρεις βουλευτές που αφέθησαν ελεύθεροι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ για τον Ηλ. Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Οι τρεις βουλευτές αποχώρησαν με ταξί από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετέβησαν στην ΓΑΔΑ ώστε να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Προκλητικός προς τους δημοσιογράφους ήταν ο Ηλ. Παναγιώταρος αποκαλώντας τους "σιχάματα".

Κλειστή είναι η λεωφόρος Αλεξάνδρας τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο ενώ έχουν κλείσει και όλοι οι δρόμοι γύρω από την ΓΑΔΑ. Διεξάγονται συνεχείς περιπολίες από ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Νωρίτερα, αποχωρώντας από τα δικαστήρια ο Ηλ. Κασιδιάρης ήταν ερειστικός και έσπρωξε συνεργείο του πρακτορείου Reuters και αργότερα άλλον έναν οπερατέρ. Παράλληλα, δέχθηκε επιφωνήματα θαυμασμού και χειροκροτήματα από λίγους φίλους της Χρυσής Αυγής.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη Χρυσή Αυγή συνεχίζονται σήμερα καθώς στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού θα βρεθούν άλλοι οκτώ συλληφθέντες -μεταξύ των οποίων και ο Γ. Πατέλης- για την υπόθεση, ενώ στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.
Τι είπαν στις απολογίες τους

Κοινός τόπος των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν το ότι πρόκειται για μια πολιτική και όχι για μια ποινική δίωξη ενώ υποστήριξαν ότι το αυθεντικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής ήταν αυτό που κατατέθηκε στα χέρια της νυν εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον Μάιο του 2012, κ. Κουτζαμάνη και όχι αυτό του κατηγορητηρίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε για πάνω από έξι ώρες στους δυο ειδικούς ανακριτές. Για τον προστατευόμενο μάρτυρα είπε ότι γνωρίζει ποιος είναι, αναφέροντας μάλιστα και το όνομά του ενώπιον των δικαστικών και είπε ότι το εν λόγω άτομο είναι αμφιβόλου ηθικής, ήταν στη Χρυσή Αυγή αλλά εκδιώχθη επειδή ζητούσε χρήματα. Τόνισε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ερωτώμενος για τον λόγο για τον οποίο κατονομάστηκε σε συνομιλία ως εκπαιδευτής, είπε ότι πιθανότατα το συγκεκριμένο άτομο τον είδε στην τηλεόραση σε εκδρομές που έκανε με την Χρυσή Αυγή, σε κάποια κατασκήνωση. Αρνήθηκε όμως τον ρόλο του εκπαιδευτή.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο κ. Κασιδιάρης, ο συγκεκριμένος μάρτυρας πληρώθηκε για να πει αυτά που είπε. Για τον Γ. Ρουπακιά, σημείωσε ότι δεν τον γνώριζε αρχικά αλλά μετά έμαθε ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Στις ερωτήσεις των ανακριτών περί του ηγετικού ρόλου που του αποδίδεται στον επιχειρησιακό τομέα της οργάνωσης, ο κ. Κασιδιάρης απάντησε ότι ασχολείται με τα επικοινωνιακά μόνο θέματα του κινήματος ως εκπρόσωπος Τύπου και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επιχειρησιακά και οργανωτικά θέματα.

Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμιά δικιά του τηλεφωνική επικοινωνία που να τον εμπλέκει με την δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε ερώτηση για την προέλευση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι κάτι τέτοιο προέρχεται μόνο από το κράτος και από το 20% της δικής τους βουλευτικής αποζημίωσης.

Από την μεριά του, ο Ηλίας Παναγιώταρος φέρεται να κατέθεσε ότι το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γιάννη Λαγό ήταν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα που γίνεται σε τακτικές ώρες με τον συνάδελφό του.

Για τον Γ. Ρουπακιά ισχυρίστηκε και αυτός ότι δεν τον γνώριζε και ότι τον είχε δει σε δυο-τρεις φωτογραφίες, μια στο Μελιγαλά και σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε "αστείο" το κατηγορητήριο καθώς όπως είπε στοιχειοθετείται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά και τέλος είπε στους ανακριτές ότι είναι 40 ετών και είναι πολύ ικανοποιημένος από την ζωή του και ότι είναι πολύ περήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ένα παιδί και εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει και δεύτερο.

Αναφερόμενος σε όσους προσήλθαν και κατέθεσαν εναντίον της Χρυσής Αυγής τους χαρακτήρισε "ψευδομάρτυρες".

Παραδέχθηκε, ωστόσο, τις καταστροφές που έγιναν στις λαϊκές αγοράς της Αθήνας κάνοντας λόγο για "λάθος ενέργεια" και σημείωσε ότι εφόσον αυτές είναι έκνομες θα πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα, υποστήριξε ότι οι αυτουργοί των ξυλοδαρμών αυτών δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός είπε στους ειδικούς ανακριτές ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το λεγόμενο καταστατικό που παρουσιάστηκε και ισχυρίστηκε ότι το μόνο καταστατικό που γνωρίζει είναι το κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο που είναι και το μόνο που απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Ερωτώμενος για τα ναζιστικά σύμβολα που χρησιμοποιούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λαγός είπε ότι δεν χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα σε επίσημες εκδηλώσεις και αν κάποιος εμφανίζεται με τέτοια σύμβολα του απαγορεύεται η συμμετοχή σε αυτές.

Για τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι μετά από ένα τόσο σημαντικό περιστατικό ο οποιοσδήποτε θα έψαχνε να βρει τι έγινε και ότι δεν έχει να κάνει με κάποιο σχεδιασμό.

Η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού δείχνουν ότι τα στοιχεία για το πρόσωπό του ήταν πολύ πιο επιβαρυντικά.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/10/13 15:25

    όλα στημένα από τα κανάλια τις διαφθοράς και τις μίζας που χρωστάνε στο κράτος εκατομμύρια για τα μετρά 4,5 δις κουβέντα εεεεε αλήτες καλά σας κάνει η ζαρουλια και σας πετάει καφέδες και ροχάλες(ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *