ροή ειδήσεων

«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» το Σάββατο

«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» σε 22 χώρες διοργανώνεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου... με την υποστήριξη της ΕΕ και σε 21 πόλεις της Ελλάδας από το ΙΟΑΣ με τη συμβολή της Τροχαίας και την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Φέτος, με μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν. ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», οι εθελοντές του ΙΟΑΣ (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς») θα αναλάβουν δράση έξω από 39 νυχτερινά κέντρα, από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, με σκοπό να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες των νυχτερινών κέντρων να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχθεί τον τίτλο, είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ, ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια ο ίδιος και την παρέα του στο τέλος της νυχτερινής διασκέδασης.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητούν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι δεν έχει πιει θα επιβραβεύεται, ενώ διαφορετικά, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ θα τον συμβουλεύουν ν' αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Το 2012, συμμετείχαν σε ανάλογες εκδηλώσεις 3.401 άνθρωποι από 32 νυχτερινά κέντρα, σε 18 πόλεις. Από αυτούς 1.205 (812 άνδρες και 393 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε αλκοτέστ και 224 (179 άνδρες και 45 γυναίκες) διαπιστώθηκε ότι έχουν καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ.





Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *