ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο σταυροδρόμι των πολιτισμών

Περιήγηση στο νησί των Ιπποτών
Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου έχει χαρακτηριστεί Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCOΤο νησί της Ρόδου βρίσκεται.... στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής. Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος χαρακτηρίζεται από πλήθος επιρροών.

Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, οι διαφορετικοί λαοί που κατοίκησαν στο νησί έχουν αφήσει το σημάδι τους σε όλες τις πλευρές του πολιτισμού του τόπου: στην αρχιτεκτονική, την τέχνη αλλά και τη γλώσσα. Η στρατηγική του θέση απέφερε στο νησί μεγάλο πλούτο και κατέστησε την πόλη της Ρόδου μια από τις εξέχουσες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.



Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Η πρωτεύουσα του και πρωτεύουσα του νομού βρίσκεται στο βόρειο άκρο με την Μεσαιωνική Πόλη στο κέντρο της να ξεχωρίζει.
Το 1988, η Μεσαιωνική Πόλη χαρακτηρίστηκε Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελεί ένα μείγμα αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους, με δεσπόζουσα την περίοδο της παραμονής στο νησί του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη καθώς και αυτής των Οθωμανών.



Ανηφορίζοντας την οδό Ιπποτών στο τέρμα δεξιά, βρίσκεται το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, που λειτουργεί και ως Βυζαντινό Μουσείο. Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χτίστηκε στη θέση της κάτω Ακρόπολης της αρχαίας Ρόδου, εκεί που αρχικά βρισκόταν ο ναός του Θεού Ήλιου. Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αρχικά του σχέδια από τους Ιταλούς το 1940. Το 1988 φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ο.Κ. και κατά καιρούς φιλοξενεί εκθέσεις και σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα.
Η Μεσαιωνική Πόλη σήμερα είναι ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης πόλης, όπου αναπτύσσονται εμπορικές, τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ περιλαμβάνει και κατοικήσιμες περιοχές.



Πηγή & περισσότερες πληροφορίες: επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Ρόδου
protothema


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/10/13 15:14

    Γιατί δεν βάζετε και φωτογραφίες από τις δημόσιες τουαλέτες που είναι τίγκα στο σκατό.

    Γιατί δεν βάζεται και φωτογραφίες απο κάτι που έχουμε φτιάξει εμείς οι Έλληνες? Π.Χ την εθνική (ίσιος δρόμος) Ρόδου - Λίνδου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *