ροή ειδήσεων

"Δεν υπήρξαμε ποτέ χουντικοί"

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος
«Ο πατέρας μου, ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1965, όχι μόνο δεν ήταν χουντικός αλλά επί δικτατορίας ήταν φυλακισμένος...
αρχικά στον Κορυδαλλό και εν συνεχεία στο Γουδί. Τα όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με αυτόν είναι άκρως συκοφαντικά».


Ο ταξίαρχος των ειδικών δυνάμεωνΑυτή είναι η απάντηση που δίνει ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», ταξίαρχος εν αποστρατεία, Ιωάννης Τζιάκης, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το οποίο εμφάνιζε τον πατέρα του ως «αντιστράτηγο της Χούντας».

Ο κ. Τζιάκης (που κατηγορήθηκε ως «πραξικοπηματίας»), μιλώντας στο zougla.gr, διαψεύδει το δημοσίευμα -το οποίο όπως λέει είχε στόχο να πλήξει τον ίδιο και την ΚΕΕΔ (Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων)- και επισημαίνει ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.

Τα λεγόμενά του πάντως, φέρονται να επιβεβαιώνονται από επίσημο έγγραφο του Στρατοδικείου Αθηνών, στο οποίο αναγράφεται ότι πράγματι, ο πατέρας του κ. Τζιάκη, Ευτύχιος, στις 4 Ιουλίου 1967 φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό μέχρι τον Νοέμβριο του 1967 οπότε και μεταφέρθηκε στο Γουδί για να αποφυλακιστεί τελικά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.




Το ερώτημα που εγείρεται είναι εύλογο. Πώς είναι δυνατόν η δικτατορία να φυλακίζει έναν αξιωματικό ο οποίος πρόσκεινται φιλικά σε αυτή;

Ο πατέρας του Ευτύχιος Τζιάκης, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1977 στο «ΒΗΜΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην πλειονότητά τους οι αξιωματικοί απέκτησαν πικρή εμπειρία από τη δικτατορία, καθώς διαπίστωσαν πως αυτή η κατάσταση έβλαψε την πατρίδα.




(To έγγραφο του Στρατοδικείου)

«Γελοιότητες τα περί πραξικοπήματος»


(Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε ως αρχηγός τάξης το 1979)

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν περί πρόθεσης της ΚΕΕΔ να κάνει πραξικόπημα, ο κ. Τζιάκης τα χαρακτηρίζει γελοιότητες, εξηγώντας ότι το μόνο που έκανε η κοινότητα ήταν προσκαλέσει τους εφέδρους και τους πολίτες σε μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Είχαμε προκηρύξει μια συγκέντρωση στις αρχές Αυγούστου απευθυνόμενοι καταρχήν σε όλους τους έφεδρους καταδρομείς και σε όλο τον ελληνικό λαό για να φωνάξει τα αιτήματά του. Αυτή η διακήρυξη περιείχε 15 σημεία μερικά από τα οποία θεωρήθηκαν τραβηγμένα. Η υπόθεση χωρίς να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά από διαστρέβλωση μερικών σημείων έφτασε στον Άρειο Πάγο, όπου ακούστηκε ότι σχεδιάζαμε πραξικόπημα. Αυτά είναι αστεία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε σχέση με την Χρυσή Αυγή-Μηνύω το Πρώτο Θέμα»


Επιπλέον ο ταξίαρχος ξεκαθαρίζει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» δεν συνδέεται σε κανένα επίπεδο με την Χρυσή Αυγή.

«Η ΚΕΕΔ είναι μια διαδικτυακή ομάδα ανθρώπων που είχαν σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο στρατό είτε ως μόνιμα στελέχη είτε ως έφεδροι κυρίως με τις ειδικές δυνάμεις. Ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2011. Πρόσφατα μας ενέπλεξαν με τη Χρυσή Αυγή και διαρρέουν ότι εκπαιδεύουμε μέλη της. Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση. Τα μέλη μας μπορεί να έχουν οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση, απαγορεύεται όμως να την εκφράζουν μέσα στην ομάδα. Αν το κάνουν, είναι λόγος αποχώρησης» τονίζει.

«Οι απόψεις μας φιλοξενήθηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα όσα όμως γράφτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι αναληθή. Θα γίνουν μηνύσεις από μένα και από το Κίνημα Εφέδρων». Ο ίδιος μάλιστα βίωσε την απώλεια ενός φίλου του. «Συμμαθητής μου ήταν ο Αλέξανδρος Σπαρτίδης, που δολοφονήθηκε κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ήμασταν φίλοι. Πηγαίναμε μαζί σχολείο. Έχω ακόμη τη φωτογραφία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.






Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/10/13 13:23

    Α' ΜΑΚ.....ΛΟΚ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/13 14:30

    ΚΟΨΤΕ ΠΙΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΡΕ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ ,ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΧΙ, Ε ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@@@@@ΤΕ, ΤΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Γ@@@@@ΤΕ,ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ,ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/10/13 14:45

      ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΑ ΝΑΠΕΙ ΓΑ......ΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ,ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΠΟΥ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙΣ ,ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΠΑΛΟΥΚΩΜΕΝΟΙ ,ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤ ΤΕΠΕΣ ΤΟΝ ΠΑΛΟΥΚΟΤΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΙΟΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩΜΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/13 14:51

    2:30 μ.μ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΞΕΧΑΡΦΑΛΛΟΜΕΝΕ
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ 4.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ?
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/13 14:52

    Ελπίζω κάποτε να καταφέρει να κυβερνήσει ο ταξίαρχος και να κόψει τον κ@λο σε σένα και σ'όσους ανθέλληνες προτιμάτε τους λαθρο από τους συμπατριώτες σας Έλληνες.Σίχαμα!Ντροπή σου!Σε ποια οικογένεια μεγάλωσες ρε προδότη;Κάτι τέτοια σκουπίδια σαν και σένα βρωμίζουν τη χώρα μας.Σε άλλες εποχές (π.χ αρχαία Ελλάδα) θα σε είχαν εξορίσει!Αν δεν σου αρέσει,να σηκωθείς και να φύγεις για το Πακιστάν ή όπου αλλού γουστάρεις.Βρωμιάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/10/13 17:22

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΕ? ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ GAY ΟΥΟΥΟΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *