ροή ειδήσεων

ΣΟΚ: το μπέικον ένοχο για καρκίνο;

Το γεγονός ότι τα λιπαρά, επεξεργασμένα κρέατα είναι βλαβερά για την υγεία και τη γραμμή σου είναι γνωστό για χρόνια. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι...
ότι ακόμα και η κατανάλωση μία φέτας μπέικον μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και καρκίνου.

Μία πρόσφατη έρευνα από το BMC Medicine αποκάλυψε τη σημαντική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη συστηματική κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος και στην εμφάνιση πολλών θανατηφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου, ενώ τόνισε ότι τουλάχιστον 3% των θανάτων θα μπορούσαν να προληφθούν με την κατανάλωση λιγότερων από 20 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών ακόμα και για μικρή ποσότητα λιπαρού, επεξεργασμένου κρέατος πλούσιο σε νιτρικό οξύ και αλάτι. Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 450.000 υγιείς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 35 και 69 ετών, ενώ η καταγραφή των στοιχείων διήρκησε 10 χρόνια.
πηγή:faysbook.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *