ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εικαστική έκθεση του Μάνου Αναστασιάδη

Την ατομική εικαστική έκθεση του ζωγράφου Μάνου Αναστασιάδη θα φιλοξενήσει το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου στην Νέα Πτέρυγα του... δίνοντας έτσι βήμα για μία ακόμη φορά σε ντόπιους καταξιωμένους καλλιτέχνες, που ξεχωρίζουν για το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους.
Η έκθεση αυτή με τίτλο «Μεσογειακός κύκλος 1980-2013, μορφές, κύκλοι και ενοράσεις της Μεσογείου», παρουσιάζει αρκετά στοιχεία αναδρομικότητας από το 1980 έως το 2013, με έμφαση στο νεότερο έργο. Η Μεσόγειος παρουσιάζεται πολυδιάστατα ως εσωτερικευμένος συμβολικός και βιωματικός χώρος. Το μεσογειακό φως, η ιστορική μνήμη και ο παλμός της σύγχρονης ζωής, οι μύθοι, τα σύμβολα, το ελληνικό πνεύμα, η φύση και η μορφολογία του, με τα μοναδικά εικαστικά, αισθητικά, συναισθηματικά και πνευματικά του χαρακτηριστικά, υπήρξαν για μένα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και ο θεματικός αυτός κύκλος, αναμφίβολα, ήταν διαχρονικά κυρίαρχος στο έργο μου.

Η έκθεση είναι σπονδυλωτή και πολυφασματική και εκτός από ζωγραφική με διάφορες ύλες, η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει σχέδια, κολλάζ και έργα με συνδυαστική τεχνική στο εργαστήριο και τον υπολογιστή, με μια μίξη παραδοσιακών και προσωπικών τεχνικών ζωγραφικής και σύγχρονων τεχνικών της ψηφιακής τεχνολογίας. Όπως δηλώνει ο καλλιτέχνης, γνώμονας και στρατηγική του επιλογή υπήρξε η αρχή της αιώνιας αναζήτησης, μια αρχή της δημιουργικότητας που υπηρετεί την ελεύθερη έκφραση, το ανοιχτό πνεύμα, την πολυμορφία και την αναζήτηση της ουσίας των πραγμάτων μέσα από την εικαστική έκφραση.

Ως προς το περιεχόμενο, η έκθεση περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: Αιγαίο, Μεσόγειος, πλανήτης Γη, Μεταγραφές και Μεταμορφώσεις, Παλίμψηστα, Γεωμετρικά, Ανθρωπογραφίες , Του έρωτα και του θανάτου, Ομηρικά, Μινωταυρομαχία, Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, στη διεύθυνση Ι. & Π. Νεστορίδη.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή & Σάββατο 9-15.00
Τετάρτη 15.00 – 21.00
Κυριακή – Δευτέρα κλειστά.
Τηλ. επικοινωνίας: 2241036646

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *