ροή ειδήσεων

Επίδομα θέρμανσης: Ανάλγητη κοροϊδία με την προκαταβολή!

Θα καταβληθεί με καθυστέρηση

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσει να εκταμιεύεται η προκαταβολή (25%) του επιδόματος θέρμανσης, καθώς η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή... δεν είναι ακόμα έτοιμη και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον ερχόμενο μήνα.

Πρόκειται δηλαδή για άλλη μία κοροϊδία του υπουργείου εις βάρος των 580.000 δικαιούχων του επιδόματος, που είναι αναγκασμένοι να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε τσουχτερές τιμές 1,25-1,30 ευρώ / λίτρο, χωρίς να πάρουν την πολυδιαφημισμένη προκαταβολή 25% του επιδόματος!

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι όσοι δικαιούχοι καταναλωτές προμηθευτούν πετρέλαιο αυτό το διάστημα δεν θα χάσουν την επιδότηση, αλλά θα την εισπράξουν όταν ανοίξει το σύστημα και υποβάλουν τα στοιχεία τους.

Και τότε όμως τα χρήματα θα καταβληθούν με καθυστέρηση, όπως με μεγάλη καθυστέρηση καταβλήθηκε το περσινό επίδομα θέρμανσης.

Στο μεταξύ, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του κόστους του πετρελαίου.

Στην εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρχει η αίτηση που θα συμπληρώνει κάθε ενδιαφερόμενος.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Η προκαταβολή θα καταβάλλεται -θεωρητικά- μέσα σε 20 μέρες από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης χορήγησης του επιδόματος.

Τα συνολικά ποσά του νέου επιδόματος θέρμανσης, που θα καταβληθούν σε όσα νοικοκυριά αγοράσουν, την περίοδο από 15/10/2013 έως 30/4/2014, πετρέλαιο θέρμανσης για τις κύριες κατοικίες τους, θα κυμαίνονται από 52,50 έως 1.050 ευρώ.

Οι πρώτες προκαταβολές, οι οποίες θα κυμαίνονται από 13,13 έως 262,50 ευρώ, θα πληρωθούν περί τα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου.

Διασταύρωση Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει τα αναγραφέντα στην αίτηση στοιχεία του δικαιούχου με τα στοιχεία όσων έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω του συστήματος «Ηφαιστος».

Στο σύστημα αυτό οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων θα υποβάλλουν αναλυτικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και ΑΦΜ καταναλωτή, πωληθείσα ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης και τιμή πώλησης) για κάθε απόδειξη λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης που εκδίδουν.

Σε κάθε περίπτωση ενοίκου πολυκατοικίας η διασταύρωση θα γίνεται με βάση τα πρόσθετα στοιχεία για τον ΑΦΜ διαχειριστή και τον αριθμό παροχής κοινόχρηστου ρεύματος, τα οποία αυτός θα πρέπει να έχει δηλώσει στην αίτησή του και τα οποία θα πρέπει να αναγράφονται και στην αντίστοιχη απόδειξη λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης που θα έχει εκδώσει και θα έχει υποβάλει στο «Ηφαιστος» ο προμηθευτής πετρελαίου θέρμανσης.
Στ. Κράλογλου 



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *