ροή ειδήσεων

Το σκεπτικό του εισαγγελέα που εισηγήθηκε τις προφυλακίσεις

Ικανοί να τελέσουν νέα αδικήματα σε περίπτωση που αφήνονταν ελεύθεροι ήταν όσοι προφυλακίστηκαν, για τον εισαγγελέα που έκανε τη σχετική εισήγηση στους ανακριτές για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Γιώργο Πατέλη και την αστυνομικό...
Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής ο Εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή του καθώς «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».

Για τον Γιάννη Λαγό

Για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα χαρακτηριστικά της πράξης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με δυνατότηα συνέχισης με τη διοχέτευση εντολών και διαταγών προς τέλεση πράξεων βίας – τουλάχιστον σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης- στα μέλη της οργάνωσης που ακόμη παραμένουν σε ετοιμότητα δράσης και υπακοής τις εντολές του, κρίνεται πιθανό εάν αφεθεί ελεύθερος να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα».

Για τον Χρήστο Παππά

«…από τα στοιχεία της δικογραφίας, τα κατασχεθέντα στην οικία του έγγραφα, τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου και ειδικότερα την εμφάνιση αυτού στις αστυνομικές αρχές μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την σύλληψη των λοιπών κατηγορουμένων, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, προκύπτει εξακολουθητική, συστηματική και συντονισμένη δράση του, με τη θέση του ηγετικού στελέχους στην οργάνωση και η δυνατότητα καθοδήγησης και κρίνεται με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα» κρίνει ο Εισαγγελέας που εισηγείται την προφυλάκισή του.

Για τον Γιώργο Πατέλη

Ο Εισαγγελέας κρίνει σημαντικό μέλος της εγκληματικής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οργάνωσης τον επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη. Όπως κρίνει ο Εισαγγελικός λειτουργός «ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα καθώς εμφανίζει διαρκή και αδιάλειπτη ενεργοποίηση του στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τυγχάνει σημαντικό μέλος με ευρείες αρμοδιότητες αναφορικώς με τις δομές και καθοδήγηση του τοπικού παραρτήματος Νίκαιας».

Για την αστυνομικό

«…η κατηγορούμενη είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, προσπάθεια απόκρυψης από την υπηρεσία της, της ιδιότητας μέλους της οργάνωσης, κατοχή μεγάλου αριθμών όπλων και πυρομαχικών, που εξυπηρετούν τους εγκληματικούς σκοπούς της οργάνωσης που στρέφεται σε βάρος πολλών παθόντων», κρίνει ο Εισαγγελέας, που προτείνει να προφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρας και Νίκος Μίχος έχουν αφεθεί ελευθέροι, με όρους, μετά τις απολογίες τους.

Πώς τοποθετείται το Μαξίμου έναντι των εξελίξεων για τη Χρυσή Αυγή

Στο πολιτικό πεδίο, η αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής υποχρέωσε το Μαξίμου σε μερική αναδίπλωση. Γι' αυτό και η αρχική θέση για διάλυση της οργάνωσης με διαδικασίες εξπρές αντικαθίσταται σταδιακά με τον πιο ρεαλιστικό στόχο της μεθοδικής διερεύνησης από την πλευρά της Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών της δράσης των στελεχών και μελών της.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ζητούν πίστωση χρόνου σημειώνοντας με νόημα ότι θα ελεγχθούν τα πάντα. Από τα οικονομικά του κόμματος και των μελών του μέχρι το βαθμό διείσδυσής του στο λεγόμενο «βαθύ» κράτος.

Πρόκειται για μία παράλληλη έρευνα στο περιθώριο εκείνης που αφορά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα απ’ την οποία όμως μπορεί να προκύψουν σημαντικά στοιχεία.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ηθική απαξίωση της οργάνωσης στα μάτια των πολιτών και κυρίως των ψηφοφόρων της.

Παράλληλα στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι τυχόν νέα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν από τις εν εξελίξει έρευνες θα βοηθήσουν και προς την κατεύθυνση της Κοινοβουλευτικής αντιμετώπισης της Χ.Α.

Κι αυτό διότι θέματα όπως η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα, η διακοπή μισθοδοσίας και παροχών προς τους βουλευτές που έχουν προφυλακιστεί και η άρσης της ασυλίας των εμπλεκομένων βουλευτών, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική ετυμηγορία, δεν είναι εύκολα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατυπώνουν επιφυλάξεις για τους χειρισμούς που θα πρέπει να γίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος, «ο στόχος να αποτελέσουμε εγγυητή του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ομαλότητας στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση εξυπηρετείται πιο εύκολα με μεθοδικές και προσεγμένες ενέργειες».
πηγη: naftemporiki.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/10/13 10:01

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ....ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΤΕ...???????ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *