ροή ειδήσεων

H κρίση κατέστρεψε την οικονομία της Αθήνας- "Απογείωσε" την Κωνσταντινούπολη

Μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, σημαντική ανάπτυξη έχουν να επιδείξουν οι ευρωπαϊκές πόλεις στις ισχυρές χώρες, όπως στην Πολωνία, την Τουρκία και τη Γερμανία, σε αντίθεση με τις “ταλαιπωρημένες”, όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες παραμένουν στάσιμες...
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει νέα έκθεση για τις ευρωπαϊκές πόλεις του think tank, Centre for London, όπως μεταδίδει το business insider.

“H έκταση των επιδόσεων σε κάθε κράτος ξεχωριστά φανερώνει και την έκταση, στην οποία οι πόλεις καταφέρνουν να χειρίζονται τους εθνικούς οικονομικούς περιορισμούς με πολύ διαφορετικούς τρόπους” γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης Greg Clark και Tim Moonen.

“Από το 2007, η πιο δυναμική μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη ήταν η Κωνσταντινούπολη, η οποία κατέγραψε αύξηση 10% στις θέσεις εργασίας και την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ), η οποία μετράει την οικονομική δραστηριότητα, τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλες πόλεις με εξαιρετικές επιδόσεις, είναι η Βαρσοβία, η οποία έχει σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της ΑΠΑ μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων (+16% από το 2007) και η Στοκχόλμη, η οποία παρουσιάζει επίσης εντυπωσιακή αύξηση όσον αφορά στις θέσεις εργασίας και την ΑΠΑ”.

Στον αντίποδα, Αθήνα, Βαρκελώνη και Νάπολη παραμένουν στον...πάτο.


Πηγή:www.newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *