ροή ειδήσεων

Συνάντηση Σαμαρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI

Σχεδιάζονται νέες επενδύσεις και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Νέες επενδύσεις με κατασκευή ξενοδοχείων στη Ρόδο και την Κρήτη, καθώς και επιμήκυνση της τουριστικής σε επιλεγμένους προορισμούς.... με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα, συζήτησε στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό κ. ΑντώνηΣαμαρά, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel PLC κ. Πίτερ Λονγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα γνώρισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014 καθώς θα αυξήσουμε κατά περίπου 10% τον αριθμό των πελατών μας που ταξιδεύουν στη χώρα, φτάνοντας έτσι τον αριθμό επισκεπτών μας στην Ελλάδα περίπου στα δυο εκατομμύρια», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Λονγκ, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς του ταξιδιωτικού οργανισμού με την Ελλάδα για περισσότερο από 50 χρόνια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υποστηρίζοντας την Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση, θα επεξεργαστούμε από κοινού την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους προορισμούς, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ξενοδοχειακές μονάδες, όχι μόνο με άμεσες επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία, αλλά επίσης με τη στήριξη των ξενοδόχων συνεργατών μας. Η TUI Travel δαπανά ετησίως περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Ελλάδας. Θα ανοίξουμε νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών, δημιουργώντας πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών και των προμηθευτών μας».

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν θέματα, όπως η αναστολή των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και ζητήματα συνδιαφήμισης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κύριο Σαμαρά που μοιράστηκε μαζί μου το όραμά του για τον τουρισμό ως έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της χώρας και να επαινέσω τη στρατηγική του για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στον δυναμικό αυτό κλάδο, ο οποίος παρουσιάζει υψηλές προοπτικές», επισήμανε ο κ. Λονγκ. «Εκτιμούμε ότι οι αφίξεις της TUI Travel στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένου ότι εντείνουμε τη δημιουργία μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών για τους πελάτες μας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η χώρα «προσβλέπει πια στην ανάπτυξη, στην οποία ο τουρισμός αναμφισβήτητα θα κατέχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Επενδύοντας στη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια καθώς και το οδικό δίκτυο, η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο τουρισμός θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας».

Είναι «εξαιρετικά σημαντικό για τον Ελληνικό Τουρισμό το ότι η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator του κόσμου, έχει μια σχέση στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα», δήλωσε μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι «η TUI ενδιαφέρεται όχι μόνο να μπορέσει να φέρει περισσότερο κόσμο στη χώρα μας, βεβαίως πάντα με την στήριξη και τη συνεργασία τη δικιά μας, αλλά και να επενδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά».

Η TUI Travel PLC είναι ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περίπου 180 χώρες παγκοσμίως. Εξυπηρετεί περισσότερο από 30 εκατ. πελάτες σε περισσότερες από 31 χώρες προέλευσης τουριστών. Στο οικονομικό έτος που τελείωσε το Σεπτέμβριο του 2012 η TUI Travel PLC κατέγραψε κύκλο εργασιών 14,5 δις. στερλίνες και λειτουργικά κέρδη 490 εκατ. στερλίνες. Ο όμιλος έχει έδρα την Αγγλία, απασχολεί περίπου 54.000 ανθρώπους και διατηρεί δικό του αεροπορικό στόλο 141 αεροσκαφών.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *