ροή ειδήσεων

Ελπίδες για 1 εκ. Τούρκους τουρίστες το 2014!!!

Με την έλευση τουριστών από την Τουρκία στην Ελλάδα να σημειώνει μεγάλη αύξηση το 2013, ξεπερνώντας τους 800.000, με κάποιους να κάνουν λόγο ακόμη και για 900.000, έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ξεπεράσουν το 1 εκ. το 2014...

Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΤ προχώρησε στην λειτουργία γραφείου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που πραγματοποιεί επίσμη επίσκεψη στη γείτονα χώρα χαρακτήρισε σα νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, τη μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία στο Προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού Τουρισμού, με έμφαση στη γαστρονομία και το city break.














Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΗΑΤΤΑ και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες. Από την Τουρκία το παρών έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici, ο υπουργός Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Egemen Bagis και πολλοί τούρκοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των αρμοδίων τουρκιών αρχών τους τελευταίους μήνες. Και πρόσθεσε ότι το 2013, ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς αφίξεων τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.


Τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί city break. Ο στόχος αυτός – είπε- είναι ρεαλιστικός καθώς υπάρχει εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών, δυνατότητα συχνών πτήσεων χαμηλού κόστους αλλά και εναλλακτικοί τρόποι μετάβασης (οδικώς ακτοπλοϊκώς).
Αναφερόμενη στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Τουρκιάς, η κυρία Κεφαλογιάννη, επισήμανε ότι εδώ και ένα μήνα έχει αποσταλεί ειδικός εντεταλμένος, ώστε σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές, να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την πληροφόρηση και υποδοχή των τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού και των επισκεπτών από την νέα χρονιά. Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.
Στην εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας παραβρέθηκαν και οι γνωστοί σεφ κ.κ Λευτέρης Λαζάρου και Στέλιος Παρλιάρος οι οποίοι εκτέλεσαν συνταγές μαγειρικής.
Η υπουργός Τουρισμού στο διάστημα της διήμερης παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με τον αν. υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici και τον υπουργό Επικρατείας κ. Egemen Bagis. Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών, για ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων.
Συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.
money-tourism.blogspot.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/11/13 14:28

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *