ροή ειδήσεων

Έρχεται το νέο 10ευρω

Η επίσημη παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 10 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα γίνει... στις 13 Ιανουαρίου 2014 προκειμένου να τεθεί σε κυκλοφορία εντός του επομένου έτους.

Σήμερα διοργανώθηκε στη National Bank of Belgium/Banque Nationale de Belgique, στις Βρυξέλλες, σεμινάριο της ΕΚΤ για τους προμηθευτές και κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές του νέου χαρτονομίσματος.

Τα νέα χαρτονομίσματα με την ονομασία «Ευρώπη» εκδίδονται δέκα έτη μετά από την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων και των κερμάτων ευρώ. Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και η ονομασία της ηπείρου.

Η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου, καθώς και όλων των υπόλοιπων τραπεζογραμματίων ευρώ, μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων, δηλαδή τον έλεγχο με την αφή, τον οπτικό έλεγχο και την εξέταση υπό γωνία.

Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» θα τεθούν σε κυκλοφορία κατά αύξουσα ονομαστική αξία, οπότε το τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ θα διαδεχτεί εκείνο των 10 ευρώ, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *