ροή ειδήσεων

Παραλογισμός: Το Δημόσιο ζητάει 12 δικαιολογητικά από τους πληγέντες της Ρόδου για να τους δώσει βοήθημα 560 ευρώ

Η γραφειοκρατία στο Δημοσίο δεν θα σταματήσει ποτέ να ταλαιπωρεί τους Ελληνες, ούτε καν όταν πρόκειται για πληγέντες από φυσικές καταστροφές... όπως οι κάτοικοι σε Ρόδο και Ψέρυμο. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη απαιτούνται 12 δικαιολογητικά προκειμένου μια οικογένεια να εισπράξει το πρώτο βοήθημα των 560 ευρώ που ορίζει ο νόμος. «Πώς μπορεί κάποιος που τα υπάρχοντά του βρίσκονται θαμμένα κάτω από τη λάσπη να αποδείξει ότι πραγματικά διέθετε ψυγείο και κουζίνα;» είναι η ερώτηση που προκύπτει εύλογα.

Οπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο περιφερειάρχης κάνει έκκληση για άμεση μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να βοηθηθούν άμεσα οι πλημμυροπαθείς της Ρόδου και της Ψερίμου.

Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το απόγευμα της Δευτέρας, ο βασικός παραλιακός οικισμός όπου διέμεναν περίπου 35 οικογένειες έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο οικισμός είχε χτιστεί σχεδόν πάνω στην κοίτη, με αποτέλεσμα οι εκβολές ενός ποταμού πλάτους 80 μέτρων να έχουν περιοριστεί στα 4 μέτρα. Λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης, τα νερά του ποταμού φούσκωσαν παρασύροντας σπίτια, αυλές, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο βρέθηκε στον δρόμο τους.

Η καταγραφή των ζημιών ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Οπως, ωστόσο, επισημαίνει ο κ. Μαχαιρίδης, στην Ψέριμο επιβάλλεται να γίνουν φράγματα ανάσχεσης των νερών προκειμένου να μην πλημμυρίσει και πάλι ο οικισμός.

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών θα δοθούν άμεσα επιπλέον 100.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών στην Ψέριμο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/13 11:18

    Στην Πελοπονησσο με τις πυρκαγιες δεν ζητουσαν δικαιολογητικα για το επιδομα και πλακωσανε οι γυφτοι ακομα και από την Βουλγαρια και παιρνανε λεφτα,και μετα τους κυνηγούσανε.Τωρα που ζητανε να βεβαιωθουν ότι πραγματι προκειται για πληγεντες από την καταστροφή ΠΑΛΙ διαμαρτυρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/13 11:31

    tha sou stilo etisi gia na vgalo sto pezodromio tin poutana tin mana sou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kerata mpastarde

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/11/13 18:08

      Δεν ξεραμε ότι χρειαζεται αιτηση για να βγει στο κλαρι μια γυναικα..Εσυ που το ξερεις το θεμα στειλε μια αναρτηση με την αιτηση που εκανες για την δικια σου .Ισως της δωσουν και επιδομα.Λαμογιο ,που ξαφνικα θα μας πεις κιολας ότι εχασες βιλλα 1000 τετραγωνικα.Οσοι εχουν αναγκη θα τα παρουν.Τα χελια που θα πεσουν από διπλα θα παρουν τα τρια μας


      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/11/13 12:15

    που να τα βρουν τα δικαιολογιτηκα τα πηρε το νερο απο τα σπιτια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/13 12:20

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/11/13 12:31

    για το εθνικο θεατρο της αλβανιας ο βενιζελος δινει 2,5 εκ και εδω για τους πληγεντες δινουν 150 χιλ ψιχουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/11/13 13:50

    Ε πως θα φαγωθούν αλλιώς τα 15 μύρια που εκταμιεύθηκαν αν όλοι μπορέσουν να πάρουν το μερίδιο τους; Κάπως πρέπει να αποθρασυνθούν και οι μαλάκες που μείναν χωρίς στέγη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/11/13 15:31

    εδω δικαιολογουντε να αποζημιωθουνε συμφωνα με τις απογραφες των ζημιων,για την χωρα σου δεν δικαιολογιτε να πεταξουμε 2,5 εκ μαλακα αλβανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *