ροή ειδήσεων

Ρόδος–Καστελόριζο: Άσκηση «ΑΕΤΟΣ Β13» (ΦΩΤΟΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, διεξήχθη με επιτυχία άσκηση Έρευνας – Διάσωσης.... (SAR: Search & Rescue) μεσαίας κλίμακας, με την επωνυμία «ΑΕΤΟΣ Β13», σε περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Ρόδου (στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου).

Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν σενάρια έρευνας – διάσωσης Ιπταμένων μετά από εικονική εγκατάλειψη, ημέρα και νύχτα, και επιχείρηση μεταφοράς τραυματία από πλωτό μέσο του Πολεμικού Ναυτικού (MEDEVAC).
Στην άσκηση συμμετείχαν ελικόπτερα AS-332C1 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης (ΜΕΔ), ελικόπτερα ΑΒ-205 της 358 ΜΕΔ, αεροσκάφος τακτικών μεταφορών C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ).











Επίσης, πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), και συγκεκριμένα η τύπου Osprey HSY56A κανονιοφόρος «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» P269 και το τύπου Lambro Halmatic 60 ναυαγοσωστικό (Ν/Γ) «517» αντίστοιχα, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), καθώς και μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon Block 52+ της εδρεύουσας στη Σούδα 115ης Πτέρυγας Μάχης (115 ΠΜ).
Είναι αυτονόητο ότι και η άσκηση «ΑΕΤΟΣ Β13» εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της χώρας μας για τη διασφάλιση των ζωτικών ελληνικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή, όπου φυσικά η άσκηση της δικαιοδοσίας έρευνας και διάσωσης είναι κρίσιμη.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ούτε γνώση της γεωγραφίας της περιοχής (αρκεί μία ματιά στον χάρτη) για να γίνει αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή παρουσιάζει συγκεκριμένες προκλήσεις για την ελληνική πλευρά λόγω των μεγάλων αποστάσεων αλλά και της άμεσης γειτνίασης της τουρκικής ηπειρωτικής χώρας.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *