ροή ειδήσεων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΙΣ 15/11/2013 - ΦΩΤΟΣ

Αναγνώστης:
Αγαπητοί αναγνώστες, στις 15/11/2013 το νησί της Ρόδου επλήγη από δυνατές βροχοπτώσεις. Επ’ ευκαιρία αυτού αλλά και της ζημιάς που έπαθα... ανακαλύπτω ακόμα μια φορά πως λειτουργεί η «τοπική αυτοδιοίκηση» οι φορείς αλλά και ο Έλληνας.

Μια κυριακάτικη ημέρα του Αυγούστου του 2013 είδα ένα χωματουργικό μηχάνημα να ρίχνει μπάζα στο ρέμα που βρίσκεται απέναντι από την κατοικία μου. Αμέσως τηλεφώνησα το πλησιέστερο Α/Τ και κατήγγειλα το γεγονός. Η απάντηση: «Κύριέ μου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμο πλήρωμα περιπολικού να σπεύσει. Υπολογίζω στις επόμενες 3 ώρες να μπορέσουμε να μεταβούμε στο συμβάν». Στο επόμενο δίωρο το «έγκλημα» είχε τελεστεί και οι υπεύθυνοι είχαν εξαφανιστεί.

Πρέπει να σημειώσω ότι το τελευταίο 12μηνο περνώντας καθημερινά από το σημείο διαπίστωνα ότι όλο και κάποιος ελληνάρας έριχνε στο ρέμα μπουκάλια, παλέτες, λάστιχα αυτοκινήτου, μπάζα οικοδομών, ποδήλατο, ομπρέλα θαλάσσης κλπ.

Αποτέλεσμα: Το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου η νεροποντή ήταν τόσο έντονη που πλημμύρισε το ρέμα και το αυτοκίνητό μου που βρισκόταν παρκαρισμένο στην απέναντι μεριά από το ρέμα γέμισε εσωτερικά με λάσπες και αρκετό νερό. Το ίδιο συνέβη και σε ένα ακόμη αυτοκίνητο συμπολίτη μου.

Ο Δήμος τόσο καιρό αδιαφορούσε αλλά εγώ πληρώνω ανελλιπώς δημοτικά τέλη. Και η αστυνομία αδιαφόρησε. Και την πλήρωσα εγώ. Την επόμενη φορά μπορεί να πλημμυρίσει και το σπίτι μου. Το πρωί έστειλαν μηχάνημα να καθαρίσει το ρέμα, αλλά εμένα τι να μου κάνει αυτό πια; Ήδη επιβαρύνθηκα σημαντικό ποσό για να καθαριστεί το αυτοκίνητο και να αντληθούν τα νερά από το εσωτερικό χωρίς ακόμα να γνωρίζω εάν στο μέλλον παρουσιαστεί και ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Να σημειώσω εδώ ότι οι φωτογραφίες από το ρέμα είναι μετά τον καθαρισμό, όπου φαίνεται καθαρά ότι έγινε τσαπατσοδουλειά καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά σκουπίδια και μπάζα που μέχρι τον επόμενο χειμώνα ελπίζω πάλι να μην έχουν «πολλαπλασιαστεί» γιατί τότε ίσως και να πνιγούμε.

Καθημερινά αναρωτιόμουν γιατί τέτοια συμπεριφορά από κάποιους «συμπολίτες» μας; Γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να τα ρίξουν στον κάδο που βρίσκεται δέκα μέτρα από το ρέμα; Δεν είμαστε άξιοι και ικανοί να ζούμε σε περιβάλλον καθαρό και πολιτισμένο; Πρέπει να μας το επιβάλλουν δια της ποινής δηλαδή; Γιατί τέτοια νοοτροπία; Έχουμε μια πανέμορφη χώρα που όλοι την ζηλεύουν και εμείς οι ίδιοι την καταστρέφουμε. Και αυτό είναι μόνο ένα πολύ μικρό παράδειγμα μπροστά στα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας.











Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/11/13 00:34

    M;HNYSH DEN ;HJERES NA ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ?ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ????????????ΑΣΤΕΙΙΟ ΕΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/11/13 18:43

    Αυτή είναι η νοοτροπία μας και η παιδεία μας και μετά μας φταίνε οι ξένοι που μας βρίζουν και μας φτύνουν. Ενα τσούρμο ανεύθυνων είμαστε που ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να σκέπτεται τις συνέπειες στον συνάθρωπό του. Ετσι καταστρέψαμε και την χώρα μας και τώρα μας φταίει η κάθε Τροϊκα και η κάθε Μέρκελ που "βαρέθηκαν" πια να ασχολούνται με τους ανεύθυνους και ασυνεπείς σε όλα Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/13 20:01

      Οι παλιοί έλεγαν ότι ο έλληνας θέλει βούρδουλα για να λειτουργήσει....

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/13 21:08

    λεφτα περνουν για καθαρισμο ρεματον αλα τα χρεισιμοποιουν για αλους σκοπους για να μεζεψουν ψη
    φους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *